Szerintem mint minden munkaruha, az uniformis kényelmetlen és 100% ugyanaz a darab nem felelhet meg ennyi ember igényeinek.
Nekem sokkal inkább szimpatikus a külföldi modell, ahol mindneki olyan scrubsot vesz, ami neki kényelmes. Persze vannak kivételek, pl műtéti közeg, ahol ugye kell az a szín.
De az alap ápoló aki csak tologatja a betegeket, leveszi a vért, beadja a gyógyszert, az tőlem nyugodtan hordhatna piros vagy lila scrubsot, amíg tiszta, addig hagy legyen kényelmes neki.
Én nem szeretem. Minden kosz meglátszik rajta és azért nehéz bizonyos foltokat kiszedni belőle. Ráadásul fehér nadrág alá csak fehér vagy testszínű bugyit lehet felvenni
A sötétebbek még nem ilyen kényesek.
Koszolódik, de legalább lehet fehéríteni.
Nekem sok színesem is van, illetve ami fehér de pl. a vállánál mintás, ezeknek mondjuk macerásabb a mosása, de cukikat lehet kapni.
Elvileg azért találták ki a fehéret anno, mert ezen meglátszik a kosz, meg lehet hypózni.
De logikusan átgondolva, vannak szennyeződések amik meg a fehéren nem látszanak. Meg van csomó olyan is amit úgy egyáltalán szabad szemmel nem is.
Ha valami komoly veszély van, úgyis vesznek PPE-t.
Semmi értelme fehéret hordani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!