Elmagyaráznátok nekem ezt a "szabályt"? (fehér zokni viselése)
Threadsen láttam egy posztot, az első bekezdés a lényeg:
"nem akarok a szuloknek okoskodni, de csak annyi hogy ma reggel amikor kivettem egy feher zoknit az elso gondolatom a szuloi hang volt, hogy "ne maszkalj feher zokniban"
37 eves vagyok es jo a szuleimmel a kapcsolat, meg mindigis szerettek, megis gyerekkorban az ilyen nem megmagyarazott utasitasok, tiltasok, ugy beegnek es olyan szinten iranyitjak a gondolkodasod amit aztan felnottkent evtizedekig masszirozol ha rendben akarsz lenni magaddal"
Erre egyik válasz:
"Na igen, de az nem gáz, ha felnőttként sem érti meg, miért nem mászkálunk fehér zokniban?"
Valaki elmagyarázná ezt? Mire gondolt a költő? (Igen, tudom, tényleg tőle kellene megkérdeznem, de üzenetküldő funkció ott nincs, a profilom pedig privát, így nem tudok kommentet írni).
Mégis miért ne mászkálnánk fehér zokniban? A zoknijaim kb. 35%-a fehér és rendszeresen viselem is őket. Mégsem éreztem magam sose rosszul és ahogy észrevettem, mástól sem kaptam rosszalló tekinteteket (különben is, micsoda proli az, aki ilyeneket figyel?).
Ha nem vagy Michael Jackson, akkor tényleg ne mászkálj fehér zokniban! :)
Hacsak:
- nem vagy egészségügyis, ekkor a klumpában a fehér pamutzokni (cérnazokni) az elvárt (ahogy a fehér orvosi nadrág, fehér köpeny, fehér póló)
- nem sporthoz öltözöl. Tenisz, foci, kosárlabda, teremsportok, atlétika, fehér frottírzokni, vagy igény szerint kompressziós, high tech anyagból, igaz, ez utóbbiak már gyakrabban mintásak, dizájnosabbak
- nem hordasz fehér öltönyt fehér cipővel. A Nincs kettő négy nélkül klasszikus Bud Spencer/Terence Hill film óta viszonylag kevesen hordanak ilyet.
- gumicsizmában, surranóban, ahol úgysem látszik tényleg csak a kényelem dönt
Főszabályként a nadrághoz választunk zoknit, és nem a cipőhöz (persze a cipőt meg a nadrághoz, cipőhöz az övet stb).
Férfiember a szőrös lába szárát nem mutogatja (egyesek szerint rövidnadrágot is csak gyerekek hordanak), tehát a zokni az takarja nyilván a lábfejet, a bokát, és a lábszár alját is, sőt, formális ruha esetén egész térd alá érő zoknit húzunk. Így ha felhúzzuk a lábunkat, keresztbe tesszük a térdünkön, akkor sem villan ki a lábszár, ezáltal sokkal rendezettebb, összeszedettebb lesz a megjelenésünk. Főleg, ha a zokni nem csúszik vissza a bokára.
30 éves kor felett a legtöbben eljutnak oda, hogy a tinédzserkori "mindenhova ugyanabban a sneakerben megyek" alapállásból eljusson a némileg differenciáltabb ruhátárhoz (turkáló a barátod, csak nem kell minden szart elhozni onnan). A sneaker mellé teljesen jó a fehér zokni, de amikor a farmerek mellé bejönnek a "pantallók", vászonnadrágok, chinok, öltönyök, akkor ezekhez érdemes már inkább színben passzoló zoknikat venni a mindennapokra. Fekete, egészen sötétkék, sötétbarna, drapp, testszínű, szürke (sötétebb és világosabb) olívízöld. Ezek még mind az egyszínű zoknik, ezen felül jönnek a mintásak (a klasszikus kockás, pöttyös) az "üzenős" zoknik, a manapság divatos felemásak (ami témában összeillik, de eltérő a két zokni), de ez már bőven az önkifejezés része, nem pedig a "konform" megjelenésé.
Ha szülők mondják, akkor valószínűleg az van mögötte, hogy a fehér zokni nagyon koszolódik, vagyis jobban látszik rajta, nem a legjobb kisgyerekeknek játékhoz.
Vagy ahol kosz van otthon, ott sem ideális :D Voltam már vendégségben fehér zokniban, aztán szürke lett a talpa, amíg ott voltam :D
Semmilyen szabály nincs a fehér zoknira szerintem, csak legyen tiszta alapvetően. Viszont fontos, hogy a cipő menjen hozzá, mert egy csizma, bakancs, bőrcipő, lakkcipő... ezekhez nem passzol a világos zokni. De sportcipőhöz kivétel nélkül tud szinte menni, fekete cipőhöz mondjuk ne, de szürke, kék, fehér, barna, stb... ezekhez jó. Az hogy titokzokni, vagy hosszúzokni, az mindegy. Bár nyáron a titok a praktikus, télen a hosszú. Én szoktam nyáron is hosszút húzni, és fordult már elő az is, hogy hosszúnadrághoz vettem fel titokzoknit, utóbbi rosszabb érzés... nekem amúgy 3 féle van, fekete, fehér, szürke, de szerintem nem gáz a fehér, sportos, fiatalos megjelenésű. Ja és ha a koszolódás a kérdés, akkor annyit, hogy nagy takarítás után is tud kicsit koszos lenni, de amúgy ez a fekete és a szürke esetén is így van.
Ui: ha valaki most akar venni új zoknikat, akkor szürkét ajánlom, ha probléma a kosz, mert azon látszik legkevésbé! 20f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!