Van olyan férfi vagy nő aki klumpát hord? vagy ez divatja múlt? Mennyire ideális és elfogadott viselet?
Én férfi vagyok, és az elmúlt években újra rákaptam a klumpaviselésre. (A hagyományos svéd típusú fatalpú modellre gondolok.)
Divatjamúlt lenne? Én úgy látom, ma minden divatos. Rengeteg stílus létezik párhuzamosan, és békésen megférnek egymás mellett. A fatalpú klumpa egy retró, némileg hippis, skandináv beütésű, organikus, laza stílust képvisel. Az, hogy mennyire elfogadott, engem speciel sosem érdekelt, de mindenkinek magának kell eldöntenie, mennyire számít neki mások véleménye.
Számomra konkrétan az az előnye, hogy 1. könnyű fel-le venni, nem kell zoknival, cipőfűzővel bajlódni, ha el kell szaladni valahova; 2. útközben is bármikor ki tudom húzni belőle a lábam és megmozgatni a lábujjaimat; 3. ha feltöri a sarkam egy cipő, ami nyáron gyakran megesik, jó, ha van egy hátul nyitott lábbelim; 4. magasabb vagyok benne (ez sem utolsó dolog, ha az ember nem nőtt akkorára, mint szerette volna).😊
Hátránya: 1. egész napos gyalogláshoz nem ajánlott; 2. kalapácsujjat okoz, ha folyton csak ezt hordod; 3. nehéz, egyenetlen talajon nem könnyű benne járni, könnyen kibicsaklik a bokád (sajnos tapasztalatból írom).
Nekem gyerekkorom óta egyszerre van lúdtalpam (nem a klumpa okozta) plusz magas rüsztöm, szóval nem könnyű rá cipőt találnom, de amikor valaki tanácsára a klumpák között kezdtem szétnézni, rájöttem, hogy ezt a lábbelit egyenesen nekem találták ki.
Évekig hanyagoltam, max. otthonra hordtam, épp azért, mert "jaj, mit szólnak hozzá az emberek?", de ma már úgy vagyok vele, hogy nem érdekel mások véleménye, első a kényelem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!