Összeillőek ezek a színek? (folytatás lent)
Ha pl. egy pulóveren ezek a színek vannak:
1. zöld - piros
2. zöld - bordó (burgundi)
3. zöld - lila
4. kék - bordó (burgundi)

Nekem ezek közül a zöld-lila tűnik a legjobb összeállításnak.
22L
még egy kombináció
5. lila - burgundi

A zöld és a piros sztem annyira nem oké. De nagyon sok mlk azon is, hogy milyen árnyalatú mondjuk a zöld.
Igazából ma már a lehető leginkább össze nem illő dolgok is divatosak, így jó lehet minden. :)

Azért nem ennyire egyszerű a dolog!!! Szép is volna, ha ennyi infóból bárki megbízható választ tudna adni… aki megpróbálkozik vele, csak arról tesz tanúbizonyságot, hogy mennyire gőze sincs a dologról…
Hogy két szín összeillik-e vagy sem, az elsősorban attól függ, hogy az adott színek tónusától (ami lehet hideg, vagy meleg), hogy világos, vagy sötét árnyalatokról van-e szó, valamint az hogy milyen az érintett színek telitettsége (lágy, vagy élénk).
Van egy oldal, ahol olvastam erről, ajánlom mindenki figyelmébe, aki eddig pusztán a megérzései alapján próbálta döntést hozni, hogy a színharmónia kérdéseiben: www.menstyling.eu . Az oldal férfiaknak szól ugyan de a színekkel kapcsolatos infók bárki számára érdekes lehet. Itt egy rövid idézet az oldalról:
„A laikusok többnyire azokat a színösszeállításokat ítélik harmonikusnak, amelyekben hasonló karakterű színek találhatók, vagy különböző színek azonos tónusértékei. Az efféle ítéletek azonban pusztán személyes véleménynek számítanak, és nincs objektív értékük...”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!