Manapság miért ilyen nagy divat turkálóból öltözködni?
Mert olcsóbban hozzájutsz a ruhákhoz, a másik, hogy ki tudsz fogni különlegesebb darabokat is.
Cipőt én se vennék turiból, de egy felsőt simán ki lehet mosni.
Azért mert a legolcsóbb márkaboltban minimum 3-5 ezer egy jobb felső, míg egy darabáras turiban is max. 1500- 2000 Ft, vagy még kevesebb. Darabáras turik árából max. a szar kínaiból lehet vásárolni. Hát ezért népszerű. És bár itt nem kapható a turis márkák többsége, de ezek kinn pont olyan márkák, mint az itthon kaphatóak. Az anyagok többnyire minőségi pamut, vagy más természetes anyag, csinos, alig használt, vagy új darabokkal vannak tele az igényesebb turik.
Vettem bőrhatású nagy fekete kézitáskát, ami olyan mintha bőr lenne 3000 Ft alatt, Zaraban az ilyen 10 ezer felett van.
Amíg az átlagember alig 100 ezret keres, addig hiába vásárolna márkás ruhákat.
Na meg a tinik, egyetemisták, akik zsebpénzből, diákmunkából élnek (kevesek olyan mázlisták, hogy gazdag a szülői háttér) kénytelenek olcsón megúszni a szép ruhákat.
Én a gatyáimat csak márkaboltokból veszem (Zara stb.) de amit tudok (pl. kardigánok, basic pólók, stb.) igyekszem turiból. És nem érzem gáznak.
25L
Ha kissé meg mozgatnád az agyadat, bevetve a logikus gondolkozást, rájöhetnél.
-Pénzhiány, szegényebb réetegnél
- Minőségileg a turi nem tér el a plázás daraboktól, sőt
-Aki turiba jár, nem az agyonnyűtt darabokat fogja választani, hanem az újszerűt: ezekről meg se lehet mondani, hogy már hordta valaki korábban
-A turik árukészletének színvonala folyamatosan növeszkik, bővül a választék, luxusmárkák is megtalálhatók
-Leleményesség: múltkor vettem egy Tommy Hilfiger farmert turiban, kilóra kb. 1300-ért. Na most kérdem én, nem jobban jártam mintha megvettem volna 3 havi keserves spórolás után a plázában 30 ezerért? És még csak nem is látszik rajta, hogy használt mint ahogy fentebb is írtam
-A kincsre bukkanás öröme: ti tutitól "viszolygók" el nem tudjátok képzelni, mekkora boldogság, amikor 5000 ft-ból veszek egy halom márkás, újszerű, szuperjó felsőt, nadrágot, táskát, pulóvert, bolerót...stb. vegyesen és röhögve gondolok azokra, akik a plázában szívják a fogukat, hogy ugyanennyiből csak egy nyamvadt (sokszor ezerszer szarabb minőségű) kis toppot tudnak venni?:D
-És most jön a lényeg: ezeket a minőségi turis holmikat nem éppen a csóró réteg hordta kint külföldön, hanem pénzes, tehetős nők, férfiak, ha a márkát jól megnézed. Ha a plázát nézed, ott is felpróbálják az árukészletet naponta (!!!) annyian, mindenféle koszos jöttment, mint ahányszor a turis darabokat egyáltalán felvették az eredeti gazdájuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!