Hol lehetne utánaolvasni a talpig fekete divattrend társadalmi-kulturális hátterének?
Figyelt kérdés
2016 körül láttam idehaza elterjedni először csak a fekete cipőket, aztán jött a talpig fekete trend. Azelőtt ez nem volt jellemző a városi emberekre, szórakozóhelyeken. Most már talán ez véget ér, de tavaly 2023-ban a plázák trendi boltjai kevés kivétellel csupa fekete cipőt, ruhát árultak, egyre kezdtek megjelenni a fehérek, és egy-két színes darab. 8 éve nem volt ez jellemző. Ma a szórakozóhelyeken még mindig túlsúlyban van a fekete. Ment itt a gyakorin több kérdés a témáról, hogy miért hordunk feketét, talpig feketét, nyáron is, de elment olyan irányokba, hogy kinek mi köze hozzá, mindenki azt hord, amit akar, nyáron egyébként is a fekete alatt jobb a légáramlás. Engem nem az érdekel, hogy kinek milyen szín jön be, hanem az, hogy milyen társadalmi-kulturális hatás indíthatta el ezt a trendet. Abba se érdemes belemenni, hogy létezik-e amiről írok, vagy csak én látom így.jan. 14. 09:40
1/1 Metionin válasza:
Mint olyasvalaki, aki 17 éve szinte csak feketét hord, alá tudom támasztani, hogy több a fekete ruha a boltokban az utóbbi években. Amikor én voltam tini és végre vehettem magamnak ruhát, pl. farmerből nem is találtam feketét, csak azt a koptatott sötét szürkét. De van hogy a turiban a gyerekruhákat nézve is felsóhajt a hajdani kiskori énem, mert míg most tutira van minimum 10-15 darab fekete gyerek cucc a sorban, anno soha nem is láttam sem boltban, de más gyereken sem (ovis koromtól a fekete a mindenem de egyrészt anyám nem engedte, másrészt konkrétan nem volt fekete gyerekcucc az iskolai ünneplő szoknyán/öltönyön kívül, még temetésre is max sötétkékben vagy sötétszürkében vittek minket mielőtt sulisok voltunk). Hogy miért a változás, nem tudom, pár éve volt egy bézs korszak, amikor feketét alig lehetett venni de gondolom van ennek is üzletpolitikája. Vagy valami statisztika, hogy milyen korosztály milyen színű ruhát vesz leginkább és akkor azt árulják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!