Mi az, ami régen, mondjuk 60-as, 70-es, 80-as években jobb volt és mi az, ami rosszabb Magyarországon?
Jobb:
- Gyerek voltam (és ami ezzel jár, gondtalan, felelősség és igazi problémák nélküli élet)
Egyszerű élet
- Nem volt internet, közösségi média (így mindenki többet foglalkozott a saját dolgaival és a saját környezetével, nem húzta fel magát azon, hogy mi történt a világ másik felén)
- Kisebb (nagyon kicsi) választék volt mindenből, így nem is voltak ennyire rákattanva az emberek a fogyasztásra és a tárgyakra, ruhákra, stb.
- Jobbak voltak a közösségek, iskolában is, munkahelyen is, lakóhelyen is. Emlékszem, ahol laktunk, ott rendszeresen összejöttek a szomszédok és együtt buliztak.
Rosszabb:
- Tudatlanság (nem sokat tudtam a világról, bár lehet, hogy ez nem is volt rossz)
- Nehezebb élet (bár ez engem gyerekként nem érintett, de ég és föld manapság és 40-60 háztartást vezetni, gyereket nevelni, pl. emlékszem nekem még textil pelenkám volt és anyukám naponta mosta, kifőzte őket)
Jobb: nem volt internet.
Rosszabb: nem volt internet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!