Rocker nem attól rocker hogy úgy öltözködik, ahoz képest koncerteken sose láttam élénkebb rikító színeket. Akkormost mivan?
Tényleg ne attól rocker, hogy nem úgy öltözködik, de a rockerség szemben áll a divattal, egyediségre törekszik (legalábbis arra akar). Ha nem követed a sémát, már kilógsz a sorból. Persze vannak sablon ruhadarabok, amik megtalálhatók a rockerek 90%-ának a szekrényében. Attól nem lesz senki rocker, hogy felhúzza a fekete szerelést, bakancsot és egyebeket.
Mint már említettem, a rockerek szembe mennek a divattal, azt veszenk fel, amit és ahogyan akarnak és tojnák rá, hogy mit modanak róluk. Őszintén: te el tudsz képzelni egy rockert mondjuk rózsaszínbe öltözve ?? Köves fülbevalóval, zselézett hajjal ? Ugye hogy nem. Ha innen vizsgáljuk, akkor minden egyes stílusnak meg vannak a saját jegyei, amit mások nem vesznek fel. Azt, hpgy úgy ötlzöködik, ahogy akar, azt értsd a józan ész határán belül.
Nézzük mondjuk a diszkósokat. Ha elmennek bulizni, ők is kicsípik magukat. A rockereknél a buli a koncert, mi is "kicsípjük" magunkat. Én sem járok feketében, bakancsban állandóan, de koncertre szeretem felvenni. (Szerintem, ha rocker valaki, akkor már alapból nincs igénye a póthajra, a 2 centis műkörömre, rózsaszín pólókra stb.)
A rockerség életforma, sugárzik valakiből, hogy most mi a helyzet. Hidd el. Ha egyszer ráéreztél, nincs menekvés és ez látszik rajtad. Látszik, hogy jól érzed magad benne.
Mert engem még nem láttál ezek szerint koncerten :D
Attól még, hogy valaki kemény zenét hallgat, nem kell lemondania a színekről. Metallica-ra ugyan Metallica-pólóban mentem, de Iron Maidenen pl. lila top volt rajtam és kék kendő volt a nyakamban... (természetesen lány vagyok)
A rajongók szeretnek úgy öltözni ahogy a kedvenceik.
Az, hogy mi számít rockeresnek eléggé sokmindent foglal magában. Vegyül pl a glamrockot. David Bowiék pont arról voltak híresek, hogy minden giccses vackot magukra aggattak, minnél paradicsommadarasabb volt annál jobb. Platformcipő, flitterek, műbőr, bársony és tollboák.
Egy glamkoncerten teljesen átlagos dolog így kinézni:
stb.
Egy gothic rock buliban nem nagy extra a 2-3 centis stiletto műköröm, ott úgyis mindenki így akar kinézni:
És igazából a póthaj se, az ilyen hosszú korhű frizurákhoz anno is használtak levágott pótlást. Aztán műraszta, cyberlocs, színes tincsek... ez mind műhaj.
Ez a ruha nem számít hozzáállás amiatt terjedt el, mert a sok tizenéves hajlamos a ruhákra tenni a hangsúlyt miközben semmit nem tud a stílusok eredetéről, nem ismer klasszikus előadókat csak a közkézen forgó populáris dolgokat. Ezek hajlamosak hülyét csinálni a többiekből.
Ezektől a hülyegyerekektől csak a hétvégi rockereket szokták utálni, akik csak a buliba öltöznek ki. A rock egy életérzés, vagy éled vagy nem. Látszik ha csak hétvégére veszed fel, hogy beleolvadj a tömegbe.
A hitelességbe beletartozik a zenei ÉS az öltözködés beli ízlés. Az hogy kiöltözöl 'rockeresen' még nem jelenti azt, hogy jól nézel ki benne... egy stlíuson belül is van ízléstelen és ízléses ruha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!