Csak szerintem kegyetlenek az árak? Pl kabát Hilfiger,Hugo stb
1 fogj meg egy kínai 20 ezer forintos bőrkabátot, és egy 2000 dolláros Hugo Boss bőrdzsekit. Ha szerinted a kettő között van bármi hasonlóság, akkor nagyon el vagy tévedve. Ég és föld a minőségi különbség a fast fashion és designer cuccok között. No persze a jó designer cuccon nem virít 30 centis betűkkel, hogy Polo, vagy Boss vagy Tommy. Azt a proliknak gyártják, azok tényleg semmiben nem különböznek egy sima pólótól. De más is a célközönség. A 2000 eurós bőrkabátot nem találod meg a peek and cloppenburgban. A pólót amin keresztbe ott van hatalmas betűkkel, hogy Boss vagy akármi, na az ott lesz, 50k/darab. Ezt tényleg őrültség megvenni.
3 sokat jársz mínusz 20 fokban gondolom 🤦♂️ nyilván egy szakadt 50 éves kabát is jó a hideg ellen, de gondolom szívesebben veszel fel valami szépet, mint amit a kutya tépett szét.
A kinézet a lényeg, hogy gyönyörűek ezek a darabok. A mintázat, a gombok, a cipzár, az érintése/anyaga. Összehasonlíthatatlan egyszerűen.
11: A Hugo Boss-nak is sok ruhája teljesen olyan, mint a fast fashion. Van szoknyám, cipőm. Nem kiemelkedő. Pl. a cipő lehetne egy nomane cipő is. Annyi, hogy igazi bőr.
Tommy, Polo ingek, pólók ugyanolyan anyagból készülnek, mint a legtöbb olcsóbb vagy egyáltalán nem márkás. Kínaiba nem járok. De pl. egy 10 ezer forintos Zara ing semmivel sem rosszabb, mint egy 55 ezres Polo.
Ja, és ezek mind mind a távol-keleten készülnek :D Ebben sincs különbség. Egy-egy amerikai márka esetleg Mexikóban vagy Kolumbiában :D
Nekem egy fast fashion, Mangos igazi bőr kabátom van. Nem csak a designer(nek hitt) márkák dolgoznak jó anyagokkal.
Amúgy sokan egybemossák, de a Hugo Bossnak is van designer meg gagyi vonala. Amire az itthoni átlagnak van pénze az a gagyi, semmivel nem jobb a H&M-nél mondjuk (akiknek amúgy meg már vannak designer kollaborációi és premium termékei). Sok márkánál van ez így. Pl ég és föld egy CK Jeans cucc egy Calvin Kleinhez képest. A Bossnál pont nem vagyok benne biztos, de erősen gyanítom hogy a Hugo az a gagyi vonal.
Miért kell egy szakadt 50 éves kabátot felhozni? Egy sima új fast fashion kabát nem szakad el hamarabb mint egy új luxusnak álcázott márka budget kiadása.
13: Nekem vannak CK Jeans és Calvin Klein ruháim is. Hát, nem ezen múlik a minőség. Sok mindent vissza is küldtem rendelésnél, mert borzalmas anyagból volt, vagy félre volt szabva. Nem találtam összefüggést a márkával, vagy a márkán belüli kategóriákkal.
Szerintem egyébként már minden összevissza van. Biztos van olyan designer márka, ami mindig jó alapanyagokkal és szépen dolgozik.
Nekem ezek a kérdésben meg pár hozzászólásban szóba került márkák valahol a két véglet között vannak. Nem is ultragagyi, de nem is feltétlenül minőség. Az biztos, hogy sok márkás darab egyáltalán nem éri meg az árát.
Designer ruhákról vagy kiegészítőkről nem tudok nyilatkozni, az még nem volt. Viszont azért láttam már jó pár ruhát rendelős oldalakon. Nekem fura, amikor egy sima pulóver 300 ezer forint, úgy hogy nem is szép (nekem). Az a tipikus oversize formátlan valami, és még az anyaga sem különleges. 10 ezerért Mangoban, Zarában ugyanolyat kapni.
Akkor passz, parfümöknél magyarázták mikor ebben dolgoztam, hogy a CK a márka "fiatalos" (budget) vonala a Calvin Klein meg a klasszikus. De akkor még csak ez sem igaz.
Bár venni nem sűrűn veszek ilyen ruhákat, de nem azért mert ne lenne rá pénzem ha valóban tetszenének. De nem tetszenek jobban mint bármi más, bevallottan fast fashion márka cuccai. Mert külsőre is ugyanolyanok, meg anyaghaszánalatra is. Van köztük jobb-rosszabb, bőr-műanyag. Ahogy a fast fashion temrékere is igaz ugyanez. Csak ha egy Boss bőrdzseki százezrekbe kerül, addig az én Mango bőrdzsekim volt 40.000. Oké, ez már 5 éve volt, biztos ma az is drágább lenne. Na de nem fél misi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!