Mégis hogy történhet meg az, hogy Magyarországon 60 000 Ft-os cipőt árulnak?
Tegnap szembesültem vele egy kis városban, az állam leesett. Ilyen 50-60 000 Ft-os Nike cipők, az egyik olyan 64 000 Ft volt. Ki veszi ezt egyáltalán meg?
Az egy dolog, hogy ronda, de a tartósságát tekintve sem tűnik jobbnak olcsóbb társainál. Aki annyit gyalogol, mint én, annak a cipője egyébként sem bírja sokáig: az én lábamon 2 Converse cipő is szétszakadt 4-5 hónap alatt, mert nem bírták az iramot.
Felháborító, hogy ennyi pénzt elkérnek egy ócska cuccért, mert a kínai gyárban ráírják, hogy nájki, meg rávarják a pipát. Ez max 20 000 Ft-ot érne, többet nem. De még az is sok.
"Műfelháborodás az egész."
Nem. Éppenséggel politikai kérdés is lehetne, hiszen az ellenzék folyamatosan háborog, hogy milyen magas árak vannak Magyarországon, nagy infláció, alacsony fizetés. Stb. Volt erről kirohanás a Parlamentben is.
Ám, úgy látszik a magyar mégsem él olyan rosszul. Ha az országban 64 000 Ft-os cipőkre van igény, és kereslet is, akkor Magyarország nem szegény ország, a Fidesz-KDNP kiválóan végzi a munkáját. Van egy elszegényedett réteg, de Magyarországon jól élnek az emberek, és így már világos, az 5. Orbán-kormány létezése.
Az igazi szegénységben a 15-20 000 Ft-os cipő is luxuscikknek minősül, de Magyarországra ez nem jellemző.
Amúgy meg függetlenül a fentiektől: a kínai cipő nem ér annyit. Nem, akkor sem ha maga a Nike fizetett (keveset!!!) azoknak a kínai munkásoknak, akik összevarták.
Szinte biztos vagyok benne, hogy az emberek ebben az esetben nem a minőséget, hanem a márkát fizetik meg.
AZ egész kérdés csak müfelhábordás, amíg VAN kereslet ilyen cipöre, addig miért he forgalmaznának ilyet?
Aki szerint drága, az vesz olcsóbbat, van akár 10 ezer Ft-os cipö is.
Egyedül akkor lehetne jogos a hözöngésed, ha CSAK ilyen áru cipöt lehetne kapni, de amíg minden árkategóriába van választék, addig az egész csak értelmetlen provokáció!
"Ezek évekkel ezelőtt voltak. A Converse cipők nem kerültek 64 000 Ft-ba, az egyik olyan 18 000 Ft körül volt. A másik olyan 23 000 Ft körül, a Playersroom-ból."
Persze, nem annyiba kerültek, mint most, mert évekkel ezelött minden jóval olcsóbb (max. egyharmada a ami árnak) volt, azóta az infláció miatt minden ár legalább két-háromszorosára emelkedett.
Az ilyen "korábban" összehasonlításnam semmi értelme, egyrészt nem mindegy, mennyivel korábban, másrészt meg csak akkor lenne kicsit is helytálló, ha csak ennek emelkedett volna az ára.
Ezzel az erövel én is reklamáhatnék, hogy korábban 100 Ft alatt volt egy kiló kenyér, ma meg 1000 fölött, ami elvileg igaz, csak közben a fizetések is emelkedtek - akkor 5000 Ft-os fizetése volt egy középvezetönek mérnöki diplomával, ma nevetséges lenne ennyit fizetni bárkinek is.
Felháborítónak tartom, hogy azokat cipőket 64 000 Ft-ért adják, mert nagy valószínűséggel ezzel NEM a minőséget, hanem a MÁRKÁT fizettetik meg. Magyarul: ez pénzlehúzás. Felháborodásom jogos.
Ráadásul ez igencsak arrafelé billenti a mérleget, hogy ha erre van kereslet, akkor Magyarország NEM szegény ország, vagyis a kormányunk jól végzi a munkáját = az ellenzék érvei erősen vitathatóak.
Akkor meg mit akarnak kormányváltást, mikor van az embereknek pénze?
"Persze, nem annyiba kerültek, mint most,"
Azok a cipők most sem kerülnek 64 000 Ft-ba.
Mint mondtam, most a konverz téli kollekcióját tesztelem. Vettem egyet, igen, drágább volt, de nem 64 000 Ft!!!
Ráadásul 15%-ot engedtek belőle a Playersroom-ban, mert a termékekre ott valami engedmény van most, így éppenhogy, de 30 000 Ft alatt jutottam hozzá. Még nem ítélkezem felette, majd az idő eldönti, hogy ez pénzlehúzás volt-e vagy sem. Meg azért én is igyekszem kímélni.
Nézd, ha ÉN akarnék venni egy "Tisza" márkájú cipöt 100000 Ft-ért, az az én magánügyem, senki nem szólhat bele, hogy ezt túlárazott vagy nem minmöség csak név, ha ENGEM nem zavar, akkor senkinek semmi köze hozzá.
Másrészt rengeteg ember van, akinek ez nem nagy összeg, nekik megéri, hetente vesznek hasonló valamiket, ehhez szintén nincs közöd, az ö pénzük.
Emellett nem csak cipö van olyan, aminél a nevet fizeted meg, a telefontól kezdve a számítógépeken kereszül az autóig majdnem mindennél van túlárazott termék a neve miatt, akinek megéri, az megveszi, akinek nem, az vesz olcsóbbat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!