Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Illik esküvőre csizmában menni?

Illik esküvőre csizmában menni?

Figyelt kérdés

Fiatalos, laza esküvő, hideg, esős napon. Nincs dresscode.

Sportosan elegáns, klasszikus fekete - fehér térd fölé érő ruha, elegáns, egyszerű velúr bőr fekete csizma. Illik a ruhához, nem ez a kérdés, hanem, hogy illik e esküvőre csizmában menni?

2023. okt. 11. 10:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Templomba?

Vagy utána lakodalomba? Milyen helyen lesz a lakodalom, sokan lesznek?

Illetve bocsi, de honnan tudod, hogy hideg, esős nap lesz? Most hétvégén lesz esetleg? Mert akkor úgy-ahogy tudható.

2023. okt. 11. 11:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha elegáns a ruha, és a csizma fekete és velúr, akkor illik, és a színek is jól összeillenek.

Mostanában úgyis eléggé hideg az idő.

2023. okt. 11. 11:13
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, most szombat.

Sok vendég lesz, egyébként laza, bulis lagzi lesz,a menyasszony sem abroncsos habos - babos ruhában lesz. Nem családtagok és nem közeli barátok vagyunk, tehát valószínű valahol a legtávolabbi asztalnál leszünk leültetve más kollégákkal, stb., pont nem leszek központi valaki, aki mindig a menyasszony mellett lesz, mint pl egy testvér v legjobb barátnő.

Vannak szép körömcipőim, de régen volt rajtam. Gondoltam arra is, hogy viszek estére váltócipőt, de nem tudom..

2023. okt. 11. 11:26
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen, ha a csizma szép kivitel, nem túrabakancs.
2023. okt. 11. 14:45
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

Nyugodtan.

A váltócipő jó ötlet.

Egyszer sima vendégként zuhogó őszi esőben szilvakék, fényes, nem trampli szabású kis gumicsizmában mentem, illett a ruhám színéhez, és nem nedvesedett át a lábfejem. A bulira pedig átvettem a cipellőmet. Szuper megoldás volt, ma is így csinálnám.

2023. okt. 11. 14:52
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem illetlenség, nyugodtan vedd fel.
2023. okt. 12. 08:52
 7/9 anonim válasza:
86%

Azt írom inkább amiben tilos esküvőbe menni a hölgyeknek:

Fehér ruhában, mert ezt a színt kizárólag a menyasszony viseli. Továbbá tilos a piros és a fekete színű ruha is. Ugyanis a piros szín a menyecskeruha színe. A fekete pedig a gyász színe.

Férfiak mehetnek sötét öltönybe, feketébe is akár. Ők arra figyeljenek, hogy ne öltözzék túl a vőlegényt. Néhány ceremóniamesternél látható, hogy túlöltözi a vőlegényt, ez illetlenség...

Vagyis mehetsz csizmába, sőt ha vőfély vagy akkor meg pláne 😃

2023. okt. 12. 09:06
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

7, szerintem egy elegáns kis fekete ruha nem feltétlen gyászöltözet, sõt.

Az utóbbi három esküvõn amin voltam, az anyakönyvvezetõ fekete kiskosztümben, vagy fekete nadrágan, blúzban és kardigánban volt.

Különösen õszi-téli esküvõre illenek sötétebb színek, pláne ha mellé kontrasztos kiegészítõket veszel fel.

Az a fontos, hogy a fotókon az ifjú pár legyen az elõtérben, ne rikíts, de azért elegáns légy.

Ez mást jelent egy hideg õszi napon, és mást nyár közepén 40 fokban.

Szerintem a meghívót kell nézni, meg a helyszínt, ebbõl kiderül kb mire számítsatok, mennyire lesz hideg, latyak, kell-e lépcsõzni meg a két hely közt sétálni, mennyi tánc lesz, fogtok-e álldogálni.

2023. okt. 12. 10:50
 9/9 A kérdező kommentje:

A fekete ruha belefér, ha nem talpig fekete. Az enyémbe van jórészt fehér is ill. egy rózsaszín berakás is vegigfut a ruhán. Így már nem gyászos.nem nyáriruha.

Egy rózsaszín körömcipőre gondoltam de a csizma sokkal kényelmesebb egész nap.

2023. okt. 12. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!