Illik esküvőre csizmában menni?
Fiatalos, laza esküvő, hideg, esős napon. Nincs dresscode.
Sportosan elegáns, klasszikus fekete - fehér térd fölé érő ruha, elegáns, egyszerű velúr bőr fekete csizma. Illik a ruhához, nem ez a kérdés, hanem, hogy illik e esküvőre csizmában menni?
Templomba?
Vagy utána lakodalomba? Milyen helyen lesz a lakodalom, sokan lesznek?
Illetve bocsi, de honnan tudod, hogy hideg, esős nap lesz? Most hétvégén lesz esetleg? Mert akkor úgy-ahogy tudható.
Ha elegáns a ruha, és a csizma fekete és velúr, akkor illik, és a színek is jól összeillenek.
Mostanában úgyis eléggé hideg az idő.
Igen, most szombat.
Sok vendég lesz, egyébként laza, bulis lagzi lesz,a menyasszony sem abroncsos habos - babos ruhában lesz. Nem családtagok és nem közeli barátok vagyunk, tehát valószínű valahol a legtávolabbi asztalnál leszünk leültetve más kollégákkal, stb., pont nem leszek központi valaki, aki mindig a menyasszony mellett lesz, mint pl egy testvér v legjobb barátnő.
Vannak szép körömcipőim, de régen volt rajtam. Gondoltam arra is, hogy viszek estére váltócipőt, de nem tudom..
Nyugodtan.
A váltócipő jó ötlet.
Egyszer sima vendégként zuhogó őszi esőben szilvakék, fényes, nem trampli szabású kis gumicsizmában mentem, illett a ruhám színéhez, és nem nedvesedett át a lábfejem. A bulira pedig átvettem a cipellőmet. Szuper megoldás volt, ma is így csinálnám.
Azt írom inkább amiben tilos esküvőbe menni a hölgyeknek:
Fehér ruhában, mert ezt a színt kizárólag a menyasszony viseli. Továbbá tilos a piros és a fekete színű ruha is. Ugyanis a piros szín a menyecskeruha színe. A fekete pedig a gyász színe.
Férfiak mehetnek sötét öltönybe, feketébe is akár. Ők arra figyeljenek, hogy ne öltözzék túl a vőlegényt. Néhány ceremóniamesternél látható, hogy túlöltözi a vőlegényt, ez illetlenség...
Vagyis mehetsz csizmába, sőt ha vőfély vagy akkor meg pláne 😃
7, szerintem egy elegáns kis fekete ruha nem feltétlen gyászöltözet, sõt.
Az utóbbi három esküvõn amin voltam, az anyakönyvvezetõ fekete kiskosztümben, vagy fekete nadrágan, blúzban és kardigánban volt.
Különösen õszi-téli esküvõre illenek sötétebb színek, pláne ha mellé kontrasztos kiegészítõket veszel fel.
Az a fontos, hogy a fotókon az ifjú pár legyen az elõtérben, ne rikíts, de azért elegáns légy.
Ez mást jelent egy hideg õszi napon, és mást nyár közepén 40 fokban.
Szerintem a meghívót kell nézni, meg a helyszínt, ebbõl kiderül kb mire számítsatok, mennyire lesz hideg, latyak, kell-e lépcsõzni meg a két hely közt sétálni, mennyi tánc lesz, fogtok-e álldogálni.
A fekete ruha belefér, ha nem talpig fekete. Az enyémbe van jórészt fehér is ill. egy rózsaszín berakás is vegigfut a ruhán. Így már nem gyászos.nem nyáriruha.
Egy rózsaszín körömcipőre gondoltam de a csizma sokkal kényelmesebb egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!