Hogyan készíthetnék ilyen cipőt házilag? (képpel)
Iszonyatosan tetszik ez a cipő, nagyon szeretnék egyet :) Azt olvastam, online megrendelhető, de megfizethetetlenül drága... Arra gondoltam, van otthon rengeteg fa, ami talán megfelel a talprész elkészítésére, és vennék valami anyagot, hogy bevonjam.
Tud adni valaki barkácstippeket, ötleteket, hogyan lehetne ezt elkészíteni?
az előzőt az elsőnek üzentem...
És nagyon szeretnék egyet, tudom, hogy jól ki kell számítani, ezért kérek segítséget :)
Szia!
Szerintem ne nagyon akarj ilyet, elmesélem miért, és akkor majd megfontolod, hogy leteszel-e róla vagy sem , oké ? :)
Szóval, amikor jársz akkor először a sarkad éri a talajt majd a talpadon végiggördülve a lábujjhegyeddel lököd el magad. A 4-5 cm-es magassarkúkkal még nincs is akkora probléma, hisz valamennyire rugalmas a gerinc is és ennyit még elvisel, viszont a 6-15 cm-es sarkú cipőknél már az a probléma, hogy a kereszt szalagok nagyon megnyúlnak a lábfejben és kisebb felületen is találkozik a talajjal a talpad, szóval csak tipegsz a cipőben és nem jársz. Ennek a hatása az, hogy a gerinced deformálódik -akár örökre is - és gerinc sérvet is kaphatsz tőle, rossz testtartásod lesz és lehet hogy sokat kell majd menned ortopédiára, ráadásul tele lesz a lábad bütykökkel...
Ezzel a cipővel az a gond, hogy a sarkadat semmi sem támasztja alá, így a gerincedre eléggé nagy nyomás fog terhelődni (tipegni fogsz benne), és nagy valószínűséggel előre fog bukni a testtartásod, amit majd vállad begörnyedése és így a mellkasod beesése fog követni...ráadásul nagy valószínűséggel orrplasztikára is költhetsz, mert az elején jó párszor fogsz elesni a brutál magassága miatt (mikor lépcsőzöl)...
Lehet első látásra tetszik neked ez a cipő, de keress egy videót, amin látod is hogy hogy "tudnak" benne menni az emberek, vagy a modellek...bár azok olyanok mint a csótányok...mindent elviselnek a kifutón, de hát ez hozzá tartozik a munkájukhoz...
Szóval vagy megfogadod, vagy sem, a Te életed, te döntesz róla..
HA nem tudod elkészíteni, keress egy cipőkészítőt és kérj ár ajánlatot... de cipész legyen a talpán aki elkészíti neked... (nem rosszindulatból mondom)
Nem is szeretném rendszeresen hordani, tudom, hogy nem egészséges, a magassarkút sem nagyon szeretem.
Legfeljebb évente 3-4 alkalommal hordanám, nem hiszem, hogy ennyitől szétmenne a gerincem.
Azért szeretném házilag, mert az hangzik a legolcsóbb megoldásnak, de ha tudtok mondani olyan cipészt, aki képes megcsinálni egy ilyet, szóljatok xD
"tudtok mondani olyan cipészt, aki képes megcsinálni egy ilyet, szóljatok"
Neked kell majd elvinni kinyomtatva a képet és kérdezősködni... ha Pesten laksz akkor sok cipőkészítő közül válogathatsz...
Ha magad akarod megcsinálni, akkor menj be egy kínai boltba, vegyél egy egy magassarkút, fűrészeld le a sarkát és ragassz vagy csavarozz a talpára egy-egy fa hasábot... de szerintem ezt max 3x fogod tudni felvenni, mert jövőre ez már ciki kategória lesz, bár ha vállalkozó kedvű vagy és szeretsz barkácsolni, akkor nyugodtan vágj bele! De a te helyedben én arra a koncertre egy balettcipőt is elvinnék a táskába (kis helyen is elfér), hátha valami baleset lesz a cipővel, azért még meg tudd nézni a koncertet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!