Egyetértetek azzal, hogy csak akkor, és ott várható el férfiaktól a hosszú nadrág, zárt cipő viselése, ha nőktől is elvárják a minimum középhosszú szoknyát, harisnyát, és zárt lábbelit?
Ez az irodai dress code annyira boomer dolog, szerintem 10-20 év múlva kikopik végre ez a szarság, hogy nyáron a 40 fokban se vehetek fel munkába egy szaros rövidnadrágot. Cici-popsi legyen takarva, de kit érdekel, hogy combközépig vagy bokáig ér a szoknya/nadrág. Lényeg, hogy elegáns, igényes legyen.
Nálunk amúgy férfiak vehetnek fel rövidnadrágot nyáron, nőknek térd fölé nem érhet, magyarul nyáron vagy hosszúgatyába, vagy hosszú szoknyába tudok csak menni és belerohadni.
Munkahelyen ez a szerződéstől vagy a vezetőség rendeletétől függ, úgyhogy ott nincs vita.
De ha egy elegáns helyről van szó (Opera, színház, nagynevű étterem, híres bál stb.), akkor egy nő (ha nem is olyanban, amiből mindene kilátszik), miniszoknyában és nyitott magassarkú cipőben is nyugodtan elmehet.
De egy férfit sortban és szandálban kinéznének onnan, és mindenkinek meglenne a véleménye róla.
Sajnálom, de ez a bevett szokás, mégha kicsit sznobnak is tűnik.
Hol?
Dolgoztam olyan helyen, ahol férfiaknak hosszú nadrág volt a kötelező, és ott a nőknek harisnya 35 fokban is, amihez csak zárt cipőt lehet hordani.
Éttermekben van ilyen, amit írsz, főként nyaralóhelyeken. Egy nő csinos egy ruhában és egy szandálban is (mármint abból van csinos fajta is). Egy férfi meg sportos rövidnadrágban. A női szandál csinos, a férfi szandál papis.
Ahol ilyen szigorú a dress code ott nőknek is csak harisnyával, zárt cipővel elfogadott a szoknya.
Annál meg úgyis jobb a hosszú nadrág kellemes anyagból. (Nőként próbáltam már mindkettőt, ez alapján írom)
Igen egyetértek!
Mert most jelenleg öltözködési diszkrimináció van.
Én a szállodákban szoktam emiatt összeugatni a személyzettel, mert engem rövid garyába nem akartak beengedni a vacsorához, nyaralás alatt, de a nőket pitcsa gatyában pedig igen.
Én ezt sosem szoktam annyiban hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!