Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért vesznek gyakran új...

Miért vesznek gyakran új cipőket az emberek?

Figyelt kérdés
Rengetek ismerősömön látom hogy minden tavasszal és ősszel döntően sportcipőket vesznek. Semmi baja még az előzőnek ,csak az a lényeg hogy fogyasszon, és a legújabb model meglegyen én így látom.

2023. szept. 12. 12:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Pont azért, mert a legújabb modellt akarják. Ha lenne rá lehetőségem én is gyakran (gyakrabban) vennék.
2023. szept. 12. 12:16
 2/5 anonim ***** válasza:
38%
Én meg akkor is hordom még egy darabig ha már lyukas a talpa. Nem azért mert nem engedhetném meg magamnak az új cipőt, hamem elvből, nem adom meg nekik azt az örömöt, hogy negyedévente új cipőt veszek. Ahogy a telefonom is már 3 éves, már nem jön rá biztonsági frissítés egy éve, de nem veszek újat. Megtehetném, de minek. Működik, a gyengülő akku meg nem akadály, van powerbankom, meg a plázában, vonaton is be lehet dugni a töltőt.
2023. szept. 12. 12:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

És a régi cipőkkel mit csinálnak? Gyűjtik? Vagy kidobják?

Nem tudom... én viszonylag sokszor be szoktam térni cipőboltokba, de inkább csak nézelődök, hogy mit vennék, ha éppen most kellene egy cipő. Ritka, hogy van olyan mai tetszik és árban is elfogadható lenne. Aktuálisan általában 4-5 cipőt hordok felváltva. Venni ténylegesen csak akkor szoktam, ha valamelyik kilyukad, vagy szétrúgtam. Van olyan cipőm, amit már 8 éve hordok.

2023. szept. 12. 16:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok ismét. Visszaolvasva, ha már szóba jött a telefon téma: 5,5 éves telefonom van. Vigyázok rá, új korában sem alsópolcos modell volt. Valószínűleg ennek is köszönhetően nekem ma is tökéletesen megfelel, eszem ágában nincs újabbat venni. Frissítés már rég nem jön rá, de a 12-es Androidot nem érzem még őskövületnek. Nem is érzem lassúnak. A 128 GB tárhelynek ennyi idő alatt nagyjából a 2/3-át laktam be. Az akku szoftveresen mérve még 90%-os.

De a laptopom is 8 éves. Az előzőt is 11 évig használtam. A mostani autómat 12 éve használom és kutya baja. Alapvetően én sem vagyok híve ennek a mindent dobjunk is és vegyünk újat dolognak. Pazarolni sem szeretek, még ha meg is tehetném.

2023. szept. 12. 16:37
 5/5 anonim ***** válasza:
18%

Mert konzumidióták.

Van persze a másik véglet is. Felveszi szakadtan, lyukasan, koszosan. Azok szimplán igénytelenek.

2023. szept. 12. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!