Kolléganőmnek hogy mondjam meg finoman, hogy ne használja a papucsomat?
Ketten dolgozunk egy kisboltban abban a faluban ahol lakunk.
Nekem van bent egy parafatalpú csattos biopapucsom, nem egy nagyon márkás, de pont jó váltópapucsnak, hogy ne az utcai cipőmben legyek 12-13 órán keresztül. Kolléganő a cipőjében dolgozik (legalábbis eddig azt hittem).
Április végén-május elején egyszer fölhívott ugyan, hogy elkapta az eső, elázott a cipője, fölhúzhatja-e a papucsomat amíg megszárad. Megengedtem neki - arra az egy alkalomra. Onnantól kezdve szerintem természetesnek veszi, hogy napi szinten használhatja...
Eddig nem igazán foglalkoztam vele, de most már zavar. Ha nekem lehet papucsban dolgozni, Neki is lehetne, behozhatna egyet magának.
Tegnap voltam nála vásárolni, megint az én papucsomban dolgozott, mezitláb...
Illetve már haza is járkál benne, múltkor szabin voltam, több napon keresztül ő volt egymás után. Buszból láttam, hogy zárás után a papucsomban biciklizik haza. Mondjuk akkor legalább megmosta :-)
Hogy mondjam ezt meg neki?
Megbántani nem szeretném, de lábgombát elkapni sem...
Köszönöm a válaszokat
L/22
1, Tedd el olyan helyre a boltban, ahol nem találja meg;
2, Vidd mindig magaddal, amikor dolgozni mész;
3, Tegyél bele egy nagyobb, piros írásos cetlit, hogy: "Ne használd!";
"Ez az én lábamra való!"; "A használat 1*-i használatra vonatkozott!".
4, Magyarázd el neki, hogy a közös hassználat miért veszélyes;
5, (Ez csak poén:): Hívd ki egy kick-box meccsre:)!
Ajánld fel neki, hogyha ennyire tetszik akkor segítesz rendelni.
Amúgy vagy elzárnám valahova vagy mindig magammal vinném és nem hagynám ott.
Én nem köntörfalaznék, megmondanám, hogy figyi, légyszi ne az én papucsomat használd!
De ha ezt problémásnak érzed és már úgyis ennyire belakta, akkor add neki, te meg vigyél magadnak egy másikat.
Csatos.
A csatt az az lesz, amikor fejbe vered vele.
Finoman szólni?
Paraszttal nem kell finomkodni, oszd le!
Nembegészséges eleve, én nem is adtam volna neki egyszer sem kölcsön, ráadásul vannak olyan emberek, akik a kis ujjadat kérik, de amúgy a karodra fáj a foguk.
Ő pont ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!