Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért lett divat fekete...

Miért lett divat fekete ruhában járni nyáron is?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre,hogy a fiatalabb generáció fekete ruhákat hord még nyáron is.

2023. aug. 14. 15:01
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

“ Csak érdekel mi az oka annak hogy nyáron ilyen ruhákban járnak emberek”

Nálam pl az hogy ez a szín tetszik.

“mikor a tűző nap ellen kellene védekezni”

A tűző nap ellen fényvédővel és árnyékban maradással védekezek, nem egy póló szinével….

2023. aug. 15. 13:13
 22/22 Sunshinedoll ***** válasza:

Én imádom a feketét, szerintem szép és elegáns, mindennel passzol, majdnem minden alkalomra. Nyárra is tökéletes, a kulcs az, hogy bő és jól szellőző ruhákat kell hordani, nem pedig szűk, tapadós ruhát. Tudományos kutatás is voltarról, hogy asszem a beduinoknál vizsgálták meg (ők is feketében járnak például a sivatagban), hogy bár a fekete valóban jobban beszívja a hőt, amennyiben bő a ruházat, nem ad át több hőt a testnek, mint pl. egy fehér ruha (hiszen nem érintkezik a testtel, sőt a bő ruhába ha a szél blekap, még hűt is). (közben látom, h valaki be is linkelte a cikket)

Sőt, ha lehetek nagyon tudománytalan is- mivelhogy nem mértem meg matematikusan, csak komfortosan -, de személyes vélemény: tegnap full fekete outfitben voltam , fekete bő, lenge nadrág (hosszú) és fekete, bő, lenge, hosszú ujjú ing. Ma ugyanez az outfit volt csak fehérben. Ma sokkal jobban izzadtam. Nyilván nem biztos h ezen múlt, csak mondom :D

2023. aug. 16. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!