Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért nem szeretik a fast...

Miért nem szeretik a fast fashiont?

Figyelt kérdés
Annyira ágálnak ellene, de főleg azok akinek van arra pénzük, hogy még az alsógatyájukat is varrassák. A nagy átlag örül ha egyáltalán el tud jutni egy fast f. boltba és ott enni egy olcsó felsőt farmert, nemhogy valami tervező által megálmodott ruhadarabot.
2023. aug. 4. 12:49
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Én személy szerint az igényes turkálókat preferálom. A fast fashion üzletekben nem nagyon találok nekem tetsző darabokat.
2023. aug. 4. 13:02
 2/6 Metionin ***** válasza:
82%
Sok a szar minőségű darab és még elég drága is. Régebben találtam nekem tetsző és jobb minőségű cuccot a legtöbb ilyen boltban de mostanság semmi. Eközben a turiban van egy csomó jó cucc, aminek a nagy része ugyanúgy fast fashion de mégis valahogy jobb az anyaguk, a varrásuk. Meg úgy is jártam már, hogy külföldön jobb minőségű volt ugyanaz a ruha, mint itt ugyanabban a boltban.
2023. aug. 4. 13:12
 3/6 anonim válasza:
84%

Szia!

A válasz egyszerű, az, hogy egy termék (legyen ez most ruha) fast fashion az nem csak az árában mutatkozik meg. Ezeknek a ruháknak a minősége se az igazi, így nem is biztos, hogy ár/használat arányban jobban megéri, másrészt környezet- és embervédelmi okokból is erősen kifogásolhatóak.

(Ha van időd nézd meg a The True Cost című dokumentumfilmet, vagy youtube-on pl. vászonzsákoslány videóit.) Persze itt sem mindegy, hogy Shein-ről vagy H&M-ről van szó.

Alternatívaként nem csak a tervezők jöhetnek szóba, hanem használtan általában még jobb áron kapsz ruhákat. Itt sem csak a hagyományos turikra kell gondolni, ha ezt nem tartod elég higénikusnak; ott van pl. rengeteg online felület, mint a Háda (márkás ruhák tizedannyiért és a legtöbbön még a cédula is rajta van) vagy a Vinted (többmillió termék szuper áron, itt még te is el tudsz adni és a bejött pénzt le is tudod vásárolni (de levenni is) így még bankártya nélkül is működik).

Remélem segítettem :)

2023. aug. 4. 13:13
 4/6 anonim ***** válasza:
91%

Most te a tehetősektől kérdezed, hogy miért nem mennek be egy H&M-be 2000 Ft-os pólót venni? Mert aki nem engedheti meg magának, hogy az alsógatyáját is varrassa, az úgyis rákényszerül az olcsóbb termékre. Nekem az a kérdésem ebből adódóan, hogy mi is a kérdés?

Én a fast fashion ruhákat melóba hordom, itthonra, vagy pizsamának, mert hamar kopnak és lyukadnak. Továbbá az is a problémám velük, hogy a férfiaknak szánt kínálat minimum 3/4-e egy maximum középiskolás fiú szintjét, korát üti meg. A C&A amire azt tudom mondani, hogy az érett férfiakra is gondolnak, sőt, talán rájuk jobban. De az összes többibe bemegyek és kijövök, nem találok semmit, stílustalan, vagy hülyegyerekes.

2023. aug. 4. 13:25
 5/6 anonim ***** válasza:
76%

Mert elársztják a bolygót hulladékkal.A sok olcsó xarból környezetkárosító rongyhegyek lesznek.Miért?Pont mert olcsó xar,amiből vennéd kell jó sokat,meg másikat, mert szétmegy és kidobod.

Olvass utánna, hogy mi lesz a sok tonnányi ronggyal..

2023. aug. 4. 18:10
 6/6 anonim ***** válasza:
73%

"Továbbá az is a problémám velük, hogy a férfiaknak szánt kínálat minimum 3/4-e egy maximum középiskolás fiú szintjét, korát üti meg."

Az a baj, hogy még azt sem. Ha nincs sörhasad, sátorként lobog rajtad kábé az összes póló.

2023. aug. 4. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!