Esküvői vendégként milyen ruhát vennétek fel?
Megvagyok hívva egy esküvőre szeptemberbe és nem tudom milyen ruhába menjek el.
Tudom, hogy alkalmi ruhába illik menni, de nincs elképzelésem milyenbe.
19 éves vagyok és formásan vékony, homokóra alkat.
Tudom, hogy fekete, fehér és piros ruhába nem illik menni.
Ti milyen ruhába mennétek?
Leginkább linkekre, illetve képekre lennék kíváncsi.
Ui.: Fekete magassarkút veszek fel és fekete táskát.
A starshinersen is vannak jó ruhák.
Amúgy nagyban függ az esküvő nagyságától, helyszíntől, mennyire közeli a hazasulando pár.
Leginkább az anyagtól függ, hogy alkalmi vagy hétköznapi a ruha. A pamut-len és ehhez hasonlóak hétköznapiak. A selyem/szatén, taft már alkalmibb. Csipke, tüll szintén.
Ezek közül pl bármelyik jó lehet, a tiltott színeken kívül.
Azonkívül, hogy nem illik fehérbe, feketébe és pirosba menni, még arra is illik odafigyelni, hogy ne öltözd túl a menyasszonyt. Ez inkább akkor probléma, ha a pár visszafogott esküvőt tart, és a menyasszony egyszerű ruhát választ. Ez általában kiderül a meghívóból, de ha nem, akkor érdemes megérdeklődni.
Illetve szolidan és visszafogottan illik öltözködni, ne válassz nagyon kivágott ruhát, vagy miniszoknyát. Ez fokozottan érvényes, ha templomi szertartás is van. Oda fedetlen vállal és háttal sem illik menni, úgyhogy ha ujjatlan vagy pánt nélküli ruhát választanál, akkor vigyél egy bolerót vagy kardigánt, amit a szertartás idejére fel tudsz venni.
Amit linkeltél az tényleg nem alkalmi. Linkelek párat ami szerintem megfelelő lehet:
Köszönöm a válaszokat! Én valami testhezálló ruhát szeretnék, ami hosszú felül pedig inkább kivágottabb.
Nem igazán közeli ismerős aki házasodik, nem tudom ez számít-e valamit.
Ha nagyon bizonytalan vagy, kérdezd meg, milyen típusú esküvő lesz, nézd meg, milyen a helyszín, pl. kerti kis bohókásabb esküvőre meg mondjuk modern, menő hotelbe nem biztos, hogy ugyanazt a ruhát választanám. Kérdezd meg, milyen színű lesz a díszítés, a koszorúslányok ruhája, esetleg van-e valami kívánságuk, hogy mi a dress-code, vagy színkód (láttam már esküvőt, ahol beleírták hogy csak pasztell színekbe menjenek stb).
Én pl. egyszer egy esküvőre nem akartam új ruhát venni, de volt egy ruhám, amit nagyon szerettem, és megkérdeztem a párt, hogy erre a ruhára gondoltam (fekete volt), mit szólnak hozzá, nem volt vele bajuk, úgyhogy feketében mentem, pedig sokak szerint nem illik abban menni, de szerintem ha a párt nem zavarja, akkor mindegy, ki mit gondol.
"Én valami testhezálló ruhát szeretnék, ami hosszú felül pedig inkább kivágottabb."
Akkor esetleg ilyesmik:
De tényleg erősen függ az esküvő stílusától. Ha mondjuk egy kastélyban lesz, és a menyasszony hosszú uszályos báli ruhában lesz, akkor te is nyugodtan felvehetsz egy elegáns estélyit. Ha viszont lazább lesz, mondjuk lesz egy polgári szertartás egy rövid vacsorával, és a menyasszony egy fehér csipkés nyári ruhát vesz fel, akkor te is válassz valami egyszerűbbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!