Vinted: vásárlói védelem van, de az eladó védelme hol marad?
#1-es maximálisan egyetértek, de ez halmozottan igaz a lengyelekre, nagyon durván cigánykodnak..
#2-es ez félig meddig megnyugtató, mert oké, akkor visszaküldi a pecséteset, de cserébe megtartja azt a vadiújat amit én küldök neki, ilyenkor mizu? Ő visszakapja a pénzt, nekünk meg lesz egy pecsétes ruhánk, amit győzzünk eladni, a vevő meg röhög a markában, mert végülis egy visszáru szállítási díjon kapott egy csererucit vadiújra, hülyének is megéri... :/
"visszaélő gennyládák (főleg az olcsójános lengyeleknél, akik pofátlanul alkudoznak, 16.000 ezres használatlan rucikat le akarnak alkudni 5000 Ft-ra,"
Te nem is használtad az applikációt ha azt hiszed, hogy amit fent leírtál az igaz. Aki használja az alkalmazást az tudja mi a baj a fenti kijelentéssel.
Szóval hagyjuk már, te is csak egy majom vagy aki le akarja járatni a vintedet különösebb alap nélkül.
#4 szkeptikus vagyok, jogosan... egyszer bíztam meg az emberekben és jól át is b*szódtam, onnantól kezdve elvesztettem a bizalmamat az emberekben és azóta a szememben mindenki rossz hacsak nem bizonyítja az ellenkezőjét, elővigyázatos és körültekintő vagyok.. Egyszer járd meg te is, aztán várlak ide vissza.
#5 jól van, látom magadra ismertél és most nagyon rosszul esik ez neked.
Miben is ismertem magamra?
Már bocsánat, de én még sosem jártam rosszul vásárlókkal. Eladókkal is csak egyszer, vissza is küldtem a terméket.
Hát most erre mit mondjak? Jó neked, én meg elővigyázatos vagyok, ennyi.
Nem akarok ráfázni. De nem is ez volt a kérdés hanem az, hogy az eladókat mivel védik. Bár részben már kaptam erre választ #2-es től
"akkor visszaküldi a pecséteset, de cserébe megtartja azt a vadiújat amit én küldök neki, ilyenkor mizu? Ő visszakapja a pénzt, nekünk meg lesz egy pecsétes ruhánk, amit győzzünk eladni, a vevő meg röhög a markában, mert végülis egy visszáru szállítási díjon kapott egy csererucit vadiújra"
De fogd már fel hogy ilyen nincs. Amikor valaki megreklamál valamit, a Vinted látja a szóban forgó hirdetést, ha valaki egy tök másik ruhát fotózott be azonnal visszadobják neki a reklamációt. Ráadásul ha nem azt kapod vissza amit kellett volna addig nem is zárulhat le a visszaküldés sem, mivel azonnal tudod jelezni a Vintednek fotóval együtt hogy nem az volt benne!
Egyébként ezekről a facebookos "azt mondták hogy mocskos volt a ruha pedig nem is volt az!!!!!!" sztorikról meg csak annyit hogy nekem már többször kellett visszaküldenem magyar eladóknak "hibátlan, egyszer viselt, kiváló állapotú" cuccot ami foltos volt, ki volt szöszösödve úgy hogy takarításhoz nem venném fel, de kaptam már olyan nadrágot aminek az ülepénél látszott hogy szétrepedt és meg lett varrva. Érdekes módon nekem egyszer sem reklamált meg senki semmit pedig heti szinten van eladásom mióta elindult, valószínű mert nem hazudgálok a ruhák állapotáról annak reményében hogy nem veszi majd észre.
Sajnos nekem is az jön le, hogy te használod rosszul, és mindenki más hülye.
Az első, amin megakadt a szemem, hogy milyen gennyládák a lengyelek. Hát basszus, ezen azért pislogok. Fillérekért tesznek fel márkás, tökéletes állapotú darabokat. Én bőr cipőt vettem kb 3 ezerért, de ruhákat is 1300 meg 2000 forintokért, ami itthon kb 16 ezer. És a magyar nem 1300-ért fogja feltenni, hanem 8-9 ezerért. A lengyelek jobban élnek, sokkal jobb cuccaik vannak, mégsem ezen akarnak meggazdagodni. És nem ők alkudoznak, hanem a magyarok.
Lehet van egy-két ellenpéldád, de szerintem a legtöbb embernek az ellenkezője a tapasztalat.
És hogy egy sérült ruhája van, és rendel egy újat, majd panaszt tesz? Hát ez komolyan... azt akarod mondani, hogy nem a magyar a leghírhedtebben átverős és cigánykodós nép? Hát pedig de. Mi csalunk, lopunk, hazudunk a legtöbbet. Nem azt mondom, hogy te meg én, mert én pl mikor észrevettem egy kis foltot, írtam a vevőnek, és inkább nem adtam fel, hogy ne okozzak neki kellemetlenséget. De a legtöbb alja hirdetés tutira magyar, és nem csak itt, hanem marketplace-en, jófogáson is megy az átverés ezerrel, mindenhol próbálnak lehúzni és meglopni.
Én benne vagyok 3-4 vintedes facebook-csoportban, és annyi, de annyi rossz tapasztalatot olvastam, hogy tudom, mire kell odafigyelni. Nem ész nélkül keringek a világhálón. Mikor megvesznek tőlem egy ruhát, végigvideózom csomagolás előtt, milyen állapotban van, szép lassan, ráközelítve a címkére, a hónaljakra, a varrásokra. Érdekes, soha senki nem próbálkozott még be azzal, hogy másik ruhát úgy állítson be, mintha tőlem vette volna, de ha így is lenne, képes voltam előre gondolkodni és bevédtem magam. A címkés megoldásod azért nem jó, mert ha megkéred, hogy csináljon fotót a címkéről, nem hülye, észreveszi rajta a kis jelet, akármi is legyen az. Meg visszanézi az eredeti hirdetést, amit nyilván úgy tettél fel, hogy látszódjon rajta a kis jeled. Ha nem így tetted volna fel, a vinted felé sem lenne bizonyíték, hogy az az a ruha. Szóval ha észreveszi, ráteszi ugyanazt a jelet. Akár egy tollal jelölés, akár egy filcpötty, akár egy apró varrás, bármit tud reprodukálni. Máris bukott a terved.
Nekem az jön le, hogy egy megsértett, de butuska felhasználó vagy, aki szerint ha a kacsa nem tud úszni, akkor a víz a hülye.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!