Ha veszek relatíve drágább ruhadarabokat, érdemes e a fenntarthatóbb, zöldebb módon elkészítetteket választani akkor is ha az emiatt egy kicsit még drágább?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy mi lesz azzal az ártöbblettel amit a fenntarthatóságért, a zöldségért, a környezettudatosságért fizetek? Mert én mint laikus, azt gondolom, hogy olyan embereknél összpontosul ez az ártöbbletből keletkező pénz, akik ugyanúgy CO2 kibocsátásra költik, helyettem.
Lehet hogy még többet tudnak ártani a környezetnek abból a pénzből amit adok, mint amennyit én ártanék egy NEM fenntartható ruhadarabbal…
2023. máj. 14. 13:05
1/4 anonim válasza:
A "zöld", a "fenntartható" és hasonló hívószavak csak a greenwashing marketinggel agymosott vásárlót gerjesztik további vásárlásokra.
2/4 anonim válasza:
Igazán zölden akkor tudsz öltözködni, ha magad varrod/varratod vagy kézműves/kis, egyedi tervezői darabokat, esetleg turiból vásárolsz. Akkor nem a tömeggyártást támogatod.
3/4 anonim válasza:
Valamilyen szinten meg sajnos mindenki szennyezi a környezetét, ha nem is a fast fashion-nel, akkor mással. Ez sajnos a modern civilizáció és fogyasztói társadalom átka, de ettől még lehet tudatosságra törekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!