Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Egyetemen kötelező kiöltözni...

Egyetemen kötelező kiöltözni szóbeli vizsgára?

Figyelt kérdés
Ha például pókember jelmezben jelenek meg vagy akármi mással poénra veszem, megtagadhatják a vizsgázás lehetőségét?
2023. máj. 3. 23:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Át akarsz-e menni és milyen eredménnyel, az a kérdés.
2023. máj. 4. 05:50
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát benne van,hogy megsérted a tanárt,te csak azt bohockodásnak veszed az egészet.Aztán olyanokat fog kérdezni,hogy lazán megbuktat vagy elküld és érvénytelen az egész szóbelid.Nyilván nem azt mondom,hogy öltönybe mennyél.De azért illik legalább normálisan felöltözni.Ez már gondolom rájöttél,hogy nem óvoda vagy általános iskola...
2023. máj. 4. 06:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Általában az egyetemi szabályzatba benne szokott lenni, hogy alapvetően is elvárják az ápolt és igényes megjelenést.

Ha ezt vesszük alapul, akkor igen, vizsgán az igényes az egy fokkal nagyobbat jelent mint a hétköznapokban.

Nyilván fegyvert fogni a fejedhez senki se fog. És vannak oktatók akik leszarják.

de ha kifogsz pont egy olyant aki meg konzervatív vagy épp elvárja a kiöltözést mert ő maga is ad erre... akkor nem fogsz neki pozitív benyomást kelteni és ha nem is megbuktat, lehet hogy direkt szivatós kérdéseket tesz fel.

2023. máj. 4. 07:47
 4/11 anonim ***** válasza:
45%
Amúgy szerintem simàn megtagadhatjàk ilyen esetben a vizsgáztatás lehetőségét.Olyan,mintha ittas állapotban vagy szerek hatása alatt lennèl.
2023. máj. 4. 11:23
 5/11 Metionin ***** válasza:
94%
Szakfüggő, van ahol simán egy normális utcai ruhában be lehet ülni és volt, ahol megbuktattak, mert hiába voltam elegáns, nem magassarkú volt rajtam.
2023. máj. 4. 12:47
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez tanárfüggő. Alapjáraton véve szerintem ki kéne öltözni, vagyis, az ember azért adja meg a módját, ne szakadt farmerban üljön be, hanem egy kicsit csinosabban. De pl. nálunk sok tanár mondja is, hogy nyugodtan lehet jönni utcai ruhában, rövidnadrágban, stb. Szóval nálunk sok tanár laza ilyen szempontból, és ők sem öltöznek ki. Viszont az, ha valaki jelmezben ül be, vagy máshogy akar poénkodni, az lehet nem fog már a tanárnak tetszeni. Ha az embertől nem is várják el a kiöltözést, hanem mehetsz átlagos ruhában is, akkor is, van különbség a bohóckodás és az átlagos utcai ruha között. Attól még, hogy egy tanár nem várja el a kiöltözést, a bohóckodás nem feltétlen fog neki tetszeni, és ez szerintem érthető is.
2023. máj. 4. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Illik. Már egy kis plusszal indulsz, ha szépen ki vagy öltözve. Én legutóbb írásbelire is kiöltöztem és úgy láttam a tanár értékelte, hogy nem csak úgy beestem. Át is mentem, pedig sokan megbuktak. Nem mondom, hogy ezen múlt, de évente párszor igazán nem nagy dolog szépen öltözni. Mondjuk én amúgy is elegánsabb stílust képviselek, mert irodában dolgozok és oda sem mehetek szakadt farmerban.
2023. máj. 4. 20:46
 8/11 anonim válasza:
100%
Az előttem vizsgázó srácnak beszólt az oktató, mert rövidnadrág volt rajta, szóval nem kockáztatnék.
2023. máj. 5. 06:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Azért ha nem is öltözöl ki, minimum átlagosan menj. Ilyen jelmez, meg pizsama, ne, nem jó ötlet, valszeg nem lesz szimpatikus.

Inkább figyeld meg a tanáraid hozzáállását. Van, aki tojik rá, hogy mibe vagy, van, aki elvárja a kiöltözést (akár úgy tényleg, hogy már az is baj, hogy nem húztál harisnyát a szoknyához), meg van, aki beszól, ha ki vagy öltözve, mondván, hogy csak kompenzálni akarsz.

2023. máj. 5. 14:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem.

BME Mérnökinfón, igaz csak 2 olyan tantárgyam volt, ahol szóbeli volt a vizsga, de egyszer sem öltöztem ki.

Sima póló + farmer.

Senki egy szót sem szolt és teljesen normálisan értékeltek.

Szerintem egy nagyban függ az adott intézmény, adott karán, adott tantárgyal foglalkozó emberekktől. Mindenki más. Simán el tudom képzelni, hogy van olyan 50-60 éves prof, aki csak azért megbuktat, mert nem tetszik az öltözeted, de ilyennel még soha sem találkoztam.

2023. máj. 5. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!