Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Honnan tájékozódtok hogy...

Honnan tájékozódtok hogy milyen idő lesz másnap/aznap és hogyan öltözzetek időjárásnak megfelelően?

Figyelt kérdés

Mi otthon ezeket szoktuk nézni: időkép, omsz, plusz android és iphone beépített időjárás app.

Nem valami megbízhatóak. :(

Most pl múlt hétre ezek azt mondták a lakhelyemre, hogy esni fog pár mm eső szinte minden nap. Rendben, reggel esőkabátban és vízálló bakancsban indultam el otthonról. Semmi nem esett, napsütéses meleg volt. Mára ugyanazt mondták, esni fog pár mm eső pár százalék eséllyel. Gondoltam eddig is riogattak ezzel, mégse lett belőle semmi, eljöttem dolgozni egy vászoncipőben és nem vízhatlan kabátban. Most nem tudom hogy megyek haza az állomásról bőrig ázás nélkül.

De ez csak egy példa, kb rendszeres hogy esőhöz való ruhában indulok el otthonról és szárazság van, amikor meg mind napos időt ígér akkor meg durván elázok.

Ti ezt hogy kerülitek el? Melyik előrejelzést éri meg követni??

2023. ápr. 24. 16:28
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja, accuweathert is szoktam nézni, de azt már ritkán mert az vált be a legkevésbé, nem nagyon bízok benne.
2023. ápr. 24. 16:35
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
Köpönyeg, időkép, telefonom alkalmazása.
2023. ápr. 24. 16:36
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Időképet szoktam nézni. Egy héttel előre valóban nem túl megbízható, de ha előző nap este megnézed (vagy ha belefér, akkor aznap reggel), akkor úgy már nem sok esély van a tévedésre.
2023. ápr. 24. 17:08
 4/10 anonim ***** válasza:
15%
Meg leszel döbbenve: kinézek az ablakon, és nem kezdek el jajveszékelni, ha rám esik 2 csepp eső. (Ha nagyon esős időszak van, esetleg viszek egy kis esernyőt vagy kapucnis ruhát választok.) N
2023. ápr. 24. 17:19
 5/10 A kérdező kommentje:

Mindig aznap reggel (is) nézem.

Az ablakból hogy állapítod meg, hogy 10 órával később milyen idő lesz? :))

Esernyő MINDIG van nálam, akkor is ha az évezred aszályát jósolják nyár közepén. Inkább az zavar ha a cipőm, nadrágom ronggyá ázik. (Meg ha fúj a szél, mert akkor sokat nem ér az esernyő)

2023. ápr. 24. 17:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Reggel megnézed a radarképet, aztán akkor délig jó vagy mindenképp.
2023. ápr. 24. 20:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Radarkep a nyero idokepen vagy omsz.hu-n.

Amugy gfs,ecmwf, vagy mas modellel elore megtudod nezni milyen ido lesz kb eleg pontosan a kovetkezo par napban. Windy.com, wxcharts. Vannak grafikonok radarkepek es minden jo.

2023. ápr. 24. 21:54
 8/10 anonim ***** válasza:
32%

Olyat alighanem hiába keresel, ami így április-júniusi zivatarszezonban megmondja neked 1 km-es pontossággal, hogy ott éppen lesz-e eső és ha igen, akkor pont mikor és mennyi.

Nem ilyen szélsőségesen kell öltözni, hogy egyszer gumicsimma, aztán meg vászoncipő. Létezik esernyő, meg bőr sportcipő, meg levehető ujjú dzseki, meg hasonlók, amikkel minimalizálni lehet a kárt, de ha nincs esemény, akkor sem lősz bakot velük.

2023. ápr. 24. 22:45
 9/10 A kérdező kommentje:

Nem akarok drágán venni bőrcipőket amik nem illenek hozzám és ugyanúgy beáznak.

2023. máj. 3. 16:09
 10/10 hosszúhajú ***** válasza:
az áprilisi és májusi idő sokszor ilyen bolond. ilyen időszakra kiszámíthatatlan. ilyenkor összecsukható esernyő mindig legyen a táskádba, lehet olyat kapni amit tök picire össze lehet hajtani. a másik hogy ebben az időszakban ne vegyél vászoncipőt, vagy vigyél váltás cipőt - oké ez súly, ezért inkább eleve másikat vegyél fel. egy nejlon esőkabát pedig könnyű és marha jól elfér a táskádba.
2023. máj. 18. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!