Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A nylonharisnyának mik az...

A nylonharisnyának mik az előnyei és a hátrányai?

Figyelt kérdés
Új munkahelyem lesz, ahol előnyös az elegáns megjelenés, így gyakran kell hordanom. Körülbelül egyszer, ha volt rajtam harisnya. Akik rendszeresen hordanak, legyetek szívesek, írjatok tapasztalatokat.
2023. ápr. 22. 10:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Előnyt most így hirtelen nem tudnék mondani. :D Ha nem melegítés a cél, akkor csak annyi, hogy elegánsabb a ruha/szoknya harisnyával. Ennyi. Hátrány: Nagyon-nagyon könnyen szakad.

Tanácsok:

1. Mindig legyen a táskádban egy másik harisnya, ha azzal, ami rajtad van, elszakadna. Szakadtat ne hordjál. Ha olyan helyen kezd el szakadni, ahol nem látszana (pl. a szoknya még bőven eltakarja), akkor átlátszó lakkal fessed be a szakadás kezdetét és végét, hogy ne menjen tovább a szál. Viszont ez csak ideiglenes megoldás.

2. Mindig méretben megfelelőt hordjál, ha szűk jobban szakad, ha bő, lecsúszik. Sőt még a megfelelő méret is tud csúsználni (vannak, akik így viselik: bugyi, harisnya, bugyi/kisnadrág/biciklis nadrág, hogy ne csússzon le, de ezt én még soha nem próbáltam). A harisnya dobozának hátulján van mérettáblázat: hány cm vagy, ehhez hány kiló, és ott van, hogy neked hányasat kell választanod. Mindig figyelj oda, hogy jól fel legyen húzva a harisnya, ha a bokánál sok anyag marad, az nagyon csúnya.

3. Figyelj oda, hogy hány denes harisnya kell. 10 denes: nagyon vékony, nyári hőségben szokták hordani. 20 denes: ez az átlagos, a még átlátszó kategória, irodába is tökéletes. 40 denes: őszi-tavaszi időben tökéletes, ez már nem látszik annyira át. Ennél feljebb már nem szoktak irodába harisnyát hordani. A 100-200 denesek már télre valók, de nem elegánsak, ami egy irodába követelmény. :( Tipp télre: 40 denes harisnya+hosszabb és vastagabb szoknya+ térd/combcsizma.

4. A harisnya színe: Fekete a legkézenfekvőbb, főképp sötétebb szoknyával. Ha testszínűt választanál: A bőt tónusához nézzed a színt. Ezt elég nehéz belőni, még mindig a legtöbb helyen csak nagyon sötét harisnyát árulnak. A hófehér karok és sötétbarna láb kombináció nem túl szép. :( Mintásat (pl. a most divatos pöttyöset) szerintem inkább ne hordjál, túl kihívó munkába.

5. Fényes harisnyát ne vegyél, enyhén fényeset/mattot érdemes beszerezni. A fényes harisnya egyébként sem divatos már, valamint nagyon vastag lábakat csinál.

6. Mindig óvatosan vedd fel a harisnyát, "gönygyölítve", ne tépjed. Olyan helyre ne ülj, ami elszakíthatja a harisnyát. Pl. szálkás szék.

7. Próbálj meg minőségi harisnyát venni. Mielőtt elmész munkába, bizonyosodj meg róla, hogy a harisnya jó állapotban van. Sajnos vettem már felbontatlan vadi új harisnyát, ami már eleve el volt szakadva. :(

Remélem segítettem. :)

2023. ápr. 22. 17:38
 2/5 Pillér2 ***** válasza:
0%
Vegyél többet, mert hamar szakad.
2023. ápr. 23. 08:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kényelmes, szúr, viszket benne a láb. Könnyen kiszakadhak, felszaladhat, beleakadt kis éles dologba és máris tönkremegy. Szóval nem a kényelmes öltözködés része. Ráadásul full műszálas.
2023. ápr. 23. 12:41
 4/5 anonim ***** válasza:
#1 viszonylag sokan hordanak fényes fajtát, nagyon fényest legalábbis napon az.
2023. ápr. 23. 12:59
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

Úgy kábé semmi előnye nincs.

Haszontalan ruhadarab.

2023. ápr. 24. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!