Terhesség utáni szétterülő lábtól lett valakinek olyan gondja, hogy a nylonharisnya mindig felszalad a nagylábujjnál? Megoldás?
Akkor ezek szerint neked nem lett egy számmal nagyobb cipőméreted, szélesebb lábfejed. Örülj neki.
Lábfejre értettem, rosszul fogalmaztam meg a kérdést. És igen, a nagy súlytól a terhességet követően szétterülnek a lábfej csontjai.
"Nőknél a terhesség, vagy egyéb ok miatti hirtelen súlygyarapodás idézi elő leggyakrabban ezeket a kellemetlenségeket. Ilyenkor ugyanis megváltozik a lábfejre nehezedő súly eloszlása, nagyobb súly helyeződik a lábközépcsontokra. Szétterül a láb, a harántszalagok ellazulnak, lesüllyed a láb középső része (harántsüllyedés)."
Nekem mindig csak a kisujjnál szakad...
Megoldásként nem veszek fel harisnyát
Én nem tapasztaltam, hogy úgy maradt vagy változott volna. Előtte is azóta is vizesedő nagy lábam volt van
Nekem csak akkor szakad a harisnya, ha nem pedizek rendesen, érdes marad a körömnél. Lehet nagyobb, vagy másik fajta harisnyát nézz meg, illetve a köröm és a bőr édességét nézd meg, nem e akad.
A terhességi hizást jobban tudó meg maradjon csendben nyugodtan.
Szerintem ti maradjotak csöndben: "A szülés alatti súlygyarapodás több dologból tevődik össze, melyből nagyjából 8 kg-ot nem a kismamákra rakodó plusz zsírszövetek adnak. A baba súlya körülbelül 3-3,5 kg, 1,5 kg a magzatvíz, 0,5 kg a méhlepény, 1 kg a méhizomzat, és továbbá átlagosan 1,5 kg-val megnövekszik az érpályában keringő vér mennyisége is a várandósság hónapjai alatt. Napjainkban egyre több egészségtudatos kismamával találkozunk, akik már a terhesgondozás elején érdeklődnek az ideális súlygyarapodásról. A normál testsúlyú kismamáknak, egészségük érdekében azt szoktuk javasolni, hogy lehetőleg a hízás ne haladja meg a 10 kg-ot - magyarázta a szakember."
De ti azért csak egyetek kettő helyett és az ezzel foglalkozó hozzáértőket meg küldjétek el melegebb éghajlatra.
Ez olyan édes, az első gyerekkel kb nonstop sírtam, mert alig ettem, de híztam. Ó, azok a csodás védőnői tanácsok.
KB bele is betegedtem, hogy nem szabad hízni, mert árt.
Mozogni, nem egészségtelen ételeket jóízüen fogyasztani, ez kell, hogy az most +10kg lesz, na bumm. Köszönik ettem, rendesen, szép 3,5kg+s gyerekek lettek, 6 hét után pedig le is tagadhattam őket, mert a 12kgnak nyoma sem volt egyik után sem. 11évig tartottam is a 65/178 paramétereket, most szedtem fel karantén hájat, amire nincs mentség, majd leadom, ha úgy érzem.
#8: a nagykönyvi elméleted szuper, senki se vitatja, de sajnos 10-ből 8 anyukánál nem működik. És nem azért, mert zabálnak.
Férfiként vagy sosem szült nőként, mert a kettő közül az vagy, maradj inkább csöndben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!