Ha a Remixshop oldalán "új, címkével" jelöléssel hirdetnek árut, akkor az megbízható tájékoztatás (a többi lent)?
Most vettem kézhez egy a webshopban újként, címkével megjelölt cipőt, amin nem volt címke. Írtam nekik, közölték, hogy ha új a cípő, azt a gyári dobozában küldik. Szerintem ez hülyeség, az Aboutyou-tól is kaptam már ilyen márkájú cipőt (újat címkével) és nem volt a gyári dobozában.
Minden esetre, ha újként címkével jelölik, akkor úgy is kéne küldeniük, nem?
[link] :
"A legtipikusabb eset, amikor az áru árára, lényeges tulajdonságára (pl. összetételére, használatára, az egészségre és a környezetre gyakorolt hatására, kezelésére, eredetére, származási helyére, beszerzési forrására vagy módjára) vonatkozóan nyújt a vállalkozás hamis közlést. Ez megvalósulhat valótlan tény állításával vagy valós tény megtévesztésre alkalmas módon való állítással" "A megtévesztés szinte minden esetben azzal jár, hogy a fogyasztó választási szabadságát indokolatlanul korlátozzák, mivel ekkor a fogyasztó hiányos vagy téves információk birtokában hozza meg fogyasztói döntését."
Tehát mivel te nem címkésen kaptad meg, pedig úgy volt feltüntetve, szerintem ez megvezetésnek számít, írj nekik vissza ebből idézve és be is cc-zheted a fogyasztóvédelmet.
A Remixshopnál van, amiből több darab van. Igaz, ez ritka, de néhány (főleg az újabb vagy népszerűbb) cikknél ez megeshet.
Ezek közül valamelyiknek még megvolt a címkéje, másból pedig kivágták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!