Budapesten van valamilyen hely, ahol régi használt ruhákat lehet leadni?
Figyelt kérdés
kilósan akár, zsákokban, akár nagyon olcsón. Az a baj, hogy Rengeteg ruhám van itthon, a családnak az évek alatt összegyűltek, mindenféle. Szerintem néhány száz kg is van, sőt biztos. Ha ezért már kapok egy-két ezer Ft-ot, jobb mintha a kukába dobnám. Beszéltem két segélyszervezettell, kettő azt mondta hogy nekik nem kell. Gyermek otthont is kérdeztem, ott is főként a gyerekek már új ruhákat kapnak, tehát nekik sem kell. ingyen nem tudom senkinek odaadni, hát akkor legalább egy-két ezer Ft-ot kapják érte, mert kidobni ilyen mennyiségű ruhát, ami használható, nincs szívem…2023. febr. 6. 12:13
1/8 A kérdező kommentje:
Egyébként ha valaki tud olyan helyet, ahol Budapesten, bevesznek ennyi ruhát, akár valamilyen segélyszervezet, nekem az is teljesen megfelel
2023. febr. 6. 12:14
2/8 anonim válasza:
Kerületi családsegítő szolgálatokat kellene megkérdezned. A 23 közül csak lesz olyan, amelyiknek kell.
3/8 anonim válasza:
Ruhagyűjtő konténerekre keress rá, hátha van egy a környékeden.
4/8 anonim válasza:
Segélyszervezet nem adnak érte pénzt, de adományként elfogadják. A facebookon van olyan csoport ahol eladhatod.
5/8 anonim válasza:
Az létező jelenség, hogy a segélyszervezetek el sem fogadják, mert annyi van nekik, hogy nincs többre kapacitásuk. Ez érthető is, mert minden ember első gondolata a Máltai szeretetszolgálat és hasonló híres szervezetek, ezért mindenki oda szándékozik vinni a dolgait, végül ők kénytelenek visszautasítani az adományokat, ahogy a kérdező is megtapasztalta.
6/8 anonim válasza:
Pénzt senki nem fog érte adni. Ruhagyűjtő konténerbe tudod kitenni, illetve H&M-ekbe is beveszik és ott azt hiszem kupont kapsz érte amit vásárlásnál beválthatsz
8/8 anonim válasza:
Pedig nem hülyeség amit a második válaszoló írt, mi is a kerületi családsegítőbe vittünk.
A Westendben van egy ruhagyűjtő pont, ott nem kapsz érte semmit, de újrahasznosításra kerülnek a ruhák (reStore).
Vannak ilyen charity shop jellegű üzletek mint pl.
Itt ha jól emlékszem kedvezményes vásárlásra jogosító pontokat kapsz. Ezekben a boltokban kisebb menyiségeket vesznek be, szóval többet kellene végig járnod.
Ha vannak márkás újszerű darabjaid köztük, megpróbálhatod feltenni őket a Vintedre.
Még ami eszembe jutott, a jófogáson egybe meghírdetni? Hátha lecsap valaki rá akinek van túrkáló vállalkozása.
Én is épp azt böngészem hol tudnék megszabadulni a fölösleges ruháktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!