Templomba miért nem szabad egy topba és egy bugyivillantós miniszoknyába bemenni?
A templomba akarsz belemenni, vagy a topba és szoknyába?
Azt hiszem, itt kezdődik a probléma.
17-es: Ennek inkább társadalmi oka van. A túl ledér öltözék ilyen helyre nem illő, ennyi. Ha Isten létezik, akkor mindenhol előtte vagyunk, akkor is, amikor otthon épp meztelenül zuhanyzunk. Társadalmi szokás ez.
Magyarországon inkább illemszabály, de pl. Olaszországban akár ki is küldhetnek a templomból, turistaként is, ha túl lengének találják az öltözéket. Ráadásul ott túl szigorúak is. Pl. minimum térdig érő szoknya, nadrág és fedett váll az előírás. Emlékszem, amikor mentem, akkor figyelni kellett a ruhák összeválogatásakor erre. Amúgy azért túl szigorú szerintem, mert pl. egy kicsit térd felett végződő szoknya amúgy nem kihívó, azt még megértem, ha a nagyon rövid szoknyával bajuk van, amiből kilóg az illető feneke, de ez túlzás. Meg pl. a fedett váll előírás, de lehet olyan mély dekoltázs, hogy kilógnak szinte a mellei valakinek, de az nem tilos, stb.
Mert haspólóban a tini ribizlik járnak.
Miért kell mutogatni a hasat az utcán? Kinek kiknek? Senki nem kíváncsi rátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!