Mit csináltok az olyan ruhákkal amiket már nem szívesen vesztek fel mert a sok mosástól elég viseltesnek néz ki de annyira még nem rossz, hogy rongyként kidobd a kukába?
Vannak olyan dolgok, amiket meg lehet "javítani". Pl. egy fekete cipővel csodát tud művelni egy fekete színezésű ápoló. Egyszer átkened vele és majdnem olyan, mint új korában.
Én az olyan ruháimat, amik drágák voltak és nagyon szeretem, igyekszem megjavítani. Pl. a bicós kesztyűm amikor elestem egy kis helyen felhasadt. Azt apró öltésekkel finoman megvarrtam, majd textil ragasztóval belülről egy vékony anyag darabot ragasztottam a varrás mögé, hogy tuti ne feseljen ki az anyag a hasadás mentén.
Ha valamit megéri így megjavítani, és nem túl látványos helyen van a szépséghiba, azt rendbe szoktam hozni. Pl. a cipő kopott oldalát át lehetne festeni. Kiszürkült fekete pólókat bedobni egy kis fekete ruha festékbe, máris jobb a színe.
Régebben volt vagy száz helyen ruhagyűjtő konténer... ma már csak kettőt tudok, abból egy, amiben még tán hely is szokott lenni. Oda elviszek cuccokat úgy évente egyszer.
(Gyerekek, oké, hogy jó még rongynak meg festeni, de ha minden ruhátok meg lenne még, ami valaha volt, nem férnétek be a ... mit szekrény, a lakásajtón. Nem elég forgalomból kivonni, a lakásból is szabadulni kell tőle.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!