Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A micisapka vagy klasszikus...

A micisapka vagy klasszikus férfi kalapok hideg időszakban mennyire jók?

Figyelt kérdés
Van valakinek tapasztalata? Szokott fázni a fületek?
2022. szept. 27. 18:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem a micisapka női, te talán a svájcisapkára gondolsz?

Én világéletemben utáltam mindkettőt, nőkön is, férfiakon is. Talán mert az összes tróger ismerősöm svájcisapkát hord, cigi a szájából lóg és úgy beszél, kezében minimum egy borosüveg, a poharat nem ismeri, és gondot jelent a számára, hogy fizetéskor aláírja a papirt.

Én soha nem használok sem sapkát, sem kalapot. Kocsival közlekedek, amig kimegyek és beülök, és amikor leparkolok és bemegyek, az alatt a két perc alatt nem fázom. Amikor futni megyek, akkor is csak inkább a szám elé teszek sálat, bár azt is csak -10 alatti időjárás esetén.

2022. szept. 27. 19:36
 2/7 A kérdező kommentje:

Svájcisapkának én inkább ezt tartom, ez nekem nőies: [link]

Micisapka jellemzően férfias: [link]

Teljesen pontosan nem ismerem a neveket meg nem is találtam angolul hogy nevezik ezt.

Lényeg hogy pár évtizede mindenhol elterjedt férfi fejfedő viseletre gondolok. Akkor mindenki kalapot (nagyot vagy kicsit) hordott, és a fület jellemzően nem takarták el.

2022. szept. 27. 19:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez a svájcisapka.

[link]

hárman svájcisapkát viselnek

[link]

2022. szept. 27. 20:04
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát én nem erre gondolok. Angoloknál sem ez volt elterjedt jócskán sokáig. Azóta találtam egy flat caps megnevezést, ez jobban illik rá. A különbség az elején lévő kialakítás formája. Korábbi időszakokban pedig a dress hats nevű volt az elterjedt. Arról én nem tudok, hogy ez a lágyabb svájcisapka forma elterjedt lett volna leszámítva a divatirányokat.
2022. szept. 27. 20:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, "flat caps", ezek férfi sapkák :D

És nem svájcisapka a neve. Svájci sapka az, ami a 3-as válaszban van.

"Arról én nem tudok, hogy ez a lágyabb svájcisapka forma elterjedt lett volna leszámítva a divatirányokat."

Talán túl fiatal vagy (vagy én túl öreg :D

2022. szept. 27. 21:38
 6/7 A kérdező kommentje:
Talán. Most pedig várnék valakire, aki a tényleges kérdésemre is tud érdemi választ adni.
2022. szept. 27. 22:06
 7/7 anonim ***** válasza:

En midig hordok sapkat 12-14 fok alatt.

0 fokban usankat hordok. Erdemes alavenni szelvedos biciklissapkat.

2022. szept. 28. 04:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!