Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Irodában mit illik viselni?

Irodában mit illik viselni?

Figyelt kérdés
Hamarosan gyakorlatozok egy irodában, ahol ügyfelekkel is kapcsolatba lépek. De nekem sportos a stílusom, semmi ünneplősebb, komolyabb öltözéket nem tudok összeállítani. Talán 1 olyan nadrágom van, ami vállalható ilyen helyre, illetve 2 ing, abból is az egyik hosszúujjú és fehér. Mondanátok öltözékeket ilyen helyre, hogy mit illik felvenni? Többnyire leggingseket viselek, rövidnacit, rövidszokynát, croptopot, és ezeket nyilván nem viselhetem itt.
2022. jún. 14. 23:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ :) van ahol szokásos kosztüm a módi, de ez egyre kevésbé releváns. Egy farmer, ami nem szaggatott stb, csak sima, vállat nem mutató dekoltázs nélküli felső, elegáns cipő . ( nem feltétlen magas). Én pl leegyszerűsítem

Ezt, veszek egy sima fekete cső farmert, hozza elegánsabb kivitelezésű blúz, meg egy espadrilles ami velurbor, és kényelmes és elegáns . Ha nagyon puccos esemény akkor veszek magassarkut meg zakót :) ezen felül bármi ami hasonló . Paperbag naci vagy cigaretta naci, ing, vagy fodros póló felirat nélkül, meg elegáns cipő

Ami nem feliratos, nem

Túl sportos.

2022. jún. 15. 00:17
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

Nézd/kérdezd meg, hogy ott mit viselnek a népek!

Sajnos idehaza egyre inkább "prolisodik" az irodai viselet. :(

Voltam olyan helyen, ahol a bőrcipő + ing + indigókék farmer miatt azt hitték, hogy az új főnök, vagy ellenőrjük vagyok, mert ott ez már túlöltözés volt.

2022. jún. 15. 01:53
 3/10 anonim ***** válasza:
2%
Tedd ki a cicit. Hadd lássa az árut mindenki.
2022. jún. 15. 06:00
 4/10 anonim ***** válasza:
72%

Keress rá hogy "business casual" vagy "smart casual", rengeteg képet találsz amiből meríthetsz ötletet.

Ha van dress code akkor nyilván ahhoz tartsd magad.

Én pl. amikor csak lehet egyberuhákat hordok, azok kényelmesek és csinik egyszerre. De van sok blúzom is.

Leggings, rövidnadrág, crop top semmiképpen se munkahelyre való szvsz.

2022. jún. 15. 09:35
 5/10 anonim ***** válasza:
62%

"Sajnos idehaza egyre inkább "prolisodik" az irodai viselet."

mert egyre többen rájönnek, hogy nem az öltözéktől fogja valaki jól végezni a munkáját.

2022. jún. 15. 16:08
 6/10 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem senki nem gondolja hogy ettől végezné jól a munkáját.

Viszont vannak szokások és szabályok az öltözködésben. Ahogy nem megyünk színházba susogós melegítőben, úgy munkahelyre se illik pl. popsivillantó rövidnaciban menni.

Pláne ha ügyfelekkel is találkozik.

2022. jún. 15. 16:22
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

"Viszont vannak szokások és szabályok az öltözködésben."

Valóban. És ezektől a szabályoktól mennyiben jobb a világ? Semennyiben (azon túl, hogy van min siránkozni ha valaki nem tartja be, de egyébként semmi észszerű értelme).

Fogadjon és kezelje az ügyemet szakszerűen, ne az legyen, hogy fél napot várok, hogy aztán végül elzavarjon valaki máshoz, akire megint fél napot várok, aki aztán b.lfaszkodik egy sort, majd visszaküld az első munkatárshoz. Ezt várom egy ügyfélszolgálaton. Nem érdekel, susogós melegítőben van-e vagy sem.

2022. jún. 15. 16:52
 8/10 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem igenis jobb, hogy nem toprongyos göncökben, vagy bikiniben dolgozunk. :)

2022. jún. 15. 16:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi nem találkozunk ügyfelekkel, de rövidnadrág, leggings, crop top itt se opció. Amikor komnunikálsz hr-essel (interjú, szerződésalájrás vagy csak szerzel egy email címet) akkor kérdezd meg.

Valszeg be kell fektetned irodai ruhatárra

2022. jún. 16. 07:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Én simán egyetértek a 7-essel. Itthon simán pizsiből jobban hozom a munkám, mint az irodában a kényelmetlen “business casual” cuccban. Utálom a formalitást, szerintem semmi értelme.
2022. jún. 16. 23:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!