Menstruációs bugyi - kinek mi a tapasztalata?
Én az Emilla gyengébbiket használom, abból van 2. De tervezek többet beszerezni, talán egy erőset is, mert nagyon bejön.
Szabás: Nézegettem más fajtát is neten, de mindnek ilyen fenékbe vágós szegélye van. Az Emilla szabása pedig olyan kényelmes! Nem egy vékony, bevágós gumija van, hanem egy másfél centis elasztános pamut szegélye derékon és combon is. És maga a bugyi inkább ilyen short fazon. Emiatt nem látszik át ruha alatt sem, hogy valami vastagabb vagy bevágós fehérnemű lenne rajtam. Eddig csak klasszikus bugyijaim voltak, de ez a szabás annyira bejött, hogy mindennapokra is már ilyet keresek.
Anyag: 95% pamut, 5% elasztán, vízzáró pul, tökéletes!
Kapacitás: ez a gyengébbik fajta hivatalosan közepes és gyenge vérzéshez való. Ebben a külső réteg pamut, utána pul, utána megint csak egy réteg pamut található. Az erősben van még a pul és a belső pamut között valami nedvszívó. Ebben is van pul elöl, hátul, végig, tehát elég hosszan ahhoz, hogy éjszaka ne ázzon át. A gyenge pontja a belső combszegélynél van, ott tud ráfolyni a vér a szegélyre, ami már nem pulos, és az egy idő után elkezd átázni. De ez akkor van csak, ha több vér folyik bele hirtelen, mint amennyihez tervezve lett, mert ugye nincs extra nedvszívó, emiatt nem tudja az egy réteg pamut azt a sokat beszívni és elkezd elfolyni.
Hogyan használom: Amikor extra erős vérzésem van, kehely alá éjszakára tökéletes. A kelyhem sajnos szivárog és meg is telik, de a bugyival együtt kibírja. Nappal ha erősebb a vérzés, akkor néha teszek bele egy nedvszívó réteget, úgy kb annyit bírhat,mint az erős, és ha a nedvszívó megtelt, csak azt mosom és cserélem, így kibírhatja napközben. Így tettem valamelyest multifunkcionálissá, hogy gyenge és erős napokra is használható legyen. (De tervben van az erős verzió beszerzése is) Közepes és gyenge vérzéssel szépen bírja önmagában az éjszakát vagy a nappalt.
Folyt.
Hátrány: mivel kevés van belőle nekem, ezért folyton mosni kell. Használat után rögtön mosom vagy legalább egy lavórban áztatom, hogy ne alvadjon bele. Én kézzel mosom, hogy ne nagyon gyűrjem a pult, mert elvileg ha nagyon törve, csavarva van, akkor már ereszthet. Eddig szűk egy évet jól bírt, de gépben csak 1-2-szer mostam. Kézi mosás után akár egy nap is lehet, mire megszárad, úgyhogy nem csak ezt hordtam, hanem mosható betéteket is.
Illetve ez akkor jó, ha otthon alszol, ott tudod akármikor mosni, haelutazol több napra, akkor azért neccesebb. Így covid meg home office alatt nagyon kényelmes volt és rászoktam a mosható termékekre. Ha csak napközben vagyok távol, vagy egy éjszakát alszom máshol, akkor is ki tudom húzni eldobható termékek nélkül, de többet necces. Szóval életmód függő is az, hogy mennyire tudod ezeket alkalmazni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!