Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A H und M-nél eltűnt az...

A H und M-nél eltűnt az összes akció? Másnál is?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, trash meg fast fashion, de akciósan ki lehet fogni jó dolgokat.

Több mindent rendeltem volna, erre most látom, hogy minden teljes áron fut. Pl. ruha, amit 5 ezerért néztem, most 12. Amit 3 ezerért vettem akciósan 2 napja, most 7 ezer forint.

És sehol nem találom a leárazott termékeket, nem csak amiket kinéztem, hanem úgy egyáltalán... Ez most ilyen Joy-napos hype, hogy vegye meg mindenki drágábban vagy mi?

2022. máj. 13. 13:46
 1/5 anonim válasza:
Ezt én is észrevettem, és aki tud erről valamit arra én is kíváncsi lennék. Bocsi, hogy érdemeben tudok a kérdésre válaszolni.
2022. máj. 13. 16:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Én tudok.

[link]

Most már vigyázni kell, mikor, mit, meddig áraznak le, mert 30 napig az számít eredeti árnak egy következő akció esetében.

2022. máj. 13. 20:17
 3/5 anonim válasza:
Tehát 30 napig tartaniuk kell az akciós árat?
2022. máj. 13. 21:21
 4/5 anonim ***** válasza:

3.

Nem. Akciónál a %-ot ezentúl a legutóbbi, görgetett 30 nap legalacsonyabb árához képest kell megadniuk. Nem lesz tehát olyan, hogy pl közvetlen előtte 1 hétig felnyomják aztán ahhoz mérik, meg olyan sem, hogy 1 hónapban 3 naponta leakciózzák és mindegyiket annak is tüntetik fel.

Példa: ha 1-től 5-ig akciósan 3000 Ft, utána 6-20-ig az általában normál 4000 Ft, aztán 21-től 25-ig felnyomják pár napra 4500 Ft-ra, majd 26-án le 3000-re megint, akkor eddig az volt kiírva, hogy:

akciósan 3000 Ft/eredeti 4500Ft (de legjobb esetben is 3000/4000), ezentúl ez 0%-os akció lesz, mert a 30 napon belüli legalacsonyabb árhoz képest kell megadni, ami szintén 3000 volt (1-5-ig). Tehát még annak ellenére sem lesz akciós az ár, hogy már 20 napja folyamatosan drágább volt.

Mivel még 2 hét a szabály életbelépéséig, az is simán valószínű - lásd a kérdést is - hogy addig még jó magasra feltolják a bázist sok terméknél 100-150%-os áremelésekkel, hogy legyen miből havonta 1000 Ft-tal faragni és akkor fél évig - amíg visszasüllyesztik a korábbi árra - minden hónapban el lehet még sütni, hogy 10% körüli akció van. Utána viszont mindenképp eljön az igazság pillanata és vége a trükközésnek.

Ez egy igen jó szabály amúgy, ideje volt már.

2022. máj. 14. 00:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Ó, köszi, nem is hallottam még erről az új szabályról!

Igen, a H und M különösen nagy trükköző volt ezzel kapcsolatban. Folyamatos akciózások, de a "nagy akciók" előtt feltornázták folyamatosan az árakat, akár csak 1-2 ezer forinttal. De olyan is volt már, hogy egy blúzt kinéztem 5.990 forintért, na mondom Glamour-kuponnal még jól is járok, addigra nyilván 8.990 forint lett. Ilyen szintű áringadozást sehol sem láttam soha, Zara, Stradi, Reserved mind lefelé szokta vinni az árait fixen.

2022. máj. 14. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!