Miért jó a divat szerint öltözködni?
Mert sokan attól hiszik magukat menőnek, nagyobbnak...
De amúgy nem kell a divat szerint öltözködni (mondom ezt divattervező palántakéntXD)
A divat csak egy eszköz, és az éppen aktuális divat csak egy választékot nyújt az embereknek, nem muszáj feltétlenül azt követni, szimplán csak az emberek kapnak egy kínálatot a különböző ruhákból és vagy élnek vele vagy nem, vagy követik vagy nem, hnap úgy is más lesz az aktuális divat. Mindenki hordja azt, ami tetszik neki és amiben jól érzi magát.
De azok akik tényleg akkor is követik a divatot, ha az éppen rosszul is áll nekik vagy stb stb az tényleg csak azt akarja megmutatni, hogy ő megteheti, ő a menő és a stb stb.
Nem jó, de sokan másolnak.
A divat szerintem nem azért van, hogy azt pontosan lemásoljuk. Csak iránymutatásul kellene, hogy szolgáljon. Lehet, hogy idén a cicanaci, tunika a divat bőrkabáttal és csizmával, na de mi van, ha nekem az nem áll jól vagy nem tehetem meg, hogy bőrdzsekim legyen?
Nem az a fontos, hogy a kifutókon lévő ember te magad légy, hanem, hogy a saját világodra alkosd a ruhát.
Én sokkal inkább stílusos és elegáns szeretek lenni, mint divatos. Ha egy ruhadarab divat, de te feszengsz benne, akkor az látszik rajtad, mert nem tudod viselni, s akkor lehet akár milyen jó az a ruha, az összkép nem jó.
Én általában csak szemezgetek a divatból, az alapján, hogy mi tetszik és hogy mit tudok viselni. Túlzottan egyik irányzat után sem megyek, nem vagyok kirakatbábu. Szerintem csak egy mankó tud lenni a divat, lehet ezt teljesen normális keretek között is művelni.
Én egyébként mostanság inkább arra álltam rá, hogy olyan darabokat szerzek be, amik könnyen variálhatók, és akkor nehéz mellélőni, pl. egy fekete szövetkabát nem megy ki a divatból, és variálható. :) Ennyi.
21/L
ma 19:47 vagyok!
Az utolsónak igaza van, vannak olyan darabok, melyek kifejezetten jó befektetések a szekrényünk számára. Hiszen variálhatóak, többször hordhatóak, s egy kabát esetén nem valószínű, hogy évente másikat fogunk venni.
De akár felsőben is, érdemes nem túl harsány színeket összeválogatni.
2 éve vettem egy butikban egy őszi-tavaszi kabátot. Szép meg minden, rögtön beleszerettem. Rozsdaszínű. Rájöttem utólag, hogy nem volt egy túl jó befektetés, mert nem tudom túl sokszor felvenni (a színe miatt).
Én mindig azt veszem meg, azt veszem fel, ami tetszik magamon és jól áll, függetlenül a divattól. Csak azért nem vettem pufi dzsekit vagy holdjáró cipőt, mert az volt a divat. :)
Csordaszellem, illetve reputációhajhászat és túlélési eszköz.
A sok gyökér azt hiszi, attól, hogy úgy öltözködik mint a VIVA TV 90%-a, akkor a lányok kedvelni fogják.
És igaza lesz! Mivel a csajokban a média elülteti az ideális férfiképet, és ehhez az öltözködés, ill. a hobbik is hozzájárulnak - innen a rózsaszín-lila illetve gördeszkaláz a kamaszoknál. Automatikusan vonzódni fognak az olyan stílusú srácokhoz, mint amit a TV-ben látnak.
Továbbá.. ha egy osztályban minden srác csőgatyát hord, egy idő után ki fogják nézni azt, aki nem. Mivel nem akarja a kis béta, hogy kiközösítsék, szüksége van a domináns emberek védelmére, így ő is vesz egy olyan nadrágot. Ettől fogva máris "beilleszkedik"
Ugyanígy, ha a béta srác "nagyot mer" alkotni, és bemegy a suliba valami sokkal coolabb ruhában, mint ami az osztálytársain van, folyamatosan kapni fogja a beszólásokat, mivel ez egy védekező reakció az alfa, domináns emberektől, akik elakarják fojtani benne a hirtelen jött változást, mert féltik a szockörükben kialakított pozíciójukat.
Igen... azt hiszem, a humánetológia az én jövendőbeli szakterületem.
14F
Kösz mindenkinek a válaszokat. Örvendetes, hogy ennyien vannak itt, akik nem értenek egyet azzal, hogy divatosan "kell" öltözködni.
Utolsó, 14F... Le a kalappal, a Te korosztályodban ilyen gondolkodás ritka mint a fehér holló...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!