Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Milyen olyan vékony anyag és...

Milyen olyan vékony anyag és lebegős anyag van, ami nem tapad a pamuthoz?

Figyelt kérdés

Ruhát szeretnék varratni, de problémám van...

Párás és meleg éghajlaton lakom és ezért szeretnék pamut alsóruhát varratni a ruhának, de erre viszont szeretnék egy vékony lebegősebb felső ruhát rátetetni, hogy eltakarja az izzadtságot.

A chiffonon gondolkoztam, vagy selyem vagy polyesterben, de nem tudom, nem tapadnának-e egy pamut vászon vagy pamut szatén alaphoz.

Van valakinek tapasztalata? Ha esetleg van jobb ötlet vagy párosítás, amit tudtok, azt is megköszönném.

2022. ápr. 30. 02:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyszerűen csak próbáld ki.

Fogd össze a kettőt az anyagboltban, és rázogasd.

+ Nem akarok gonoszkodni, de a rost típusa itt eszenciális.

Jobban jársz, ha az alsó ruha len, vagy pamut-len keverék, a felső ruha anyaga se mindegy. A selyem rossz választás, az egyik legmelegebb anyag. Poliészter sem az igazi. Készítenek viszkózból ilyen vékony, szinte áttetsző, omló, redőző anyagot, szerintem azt kéne megcélozni.

2022. ápr. 30. 07:47
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem tudom kipróbálni. Az itteni anyagboltokban 5 centis kis mintadarabok alapján kell eldönteni (amik nagy csomagokban vannak mert 30-40 szín van egy fajta anyagból), és meg kell rendelni az anyagot. Többnyire cégeknek vannak a boltok és nem magán embereknek, szóval a cégek tudják mit akarnak venni, gondolom nekik nem probléma.

A viszkózról mindenhol azt mondják az interneten, hogy párás éghajlatra még véletlen sem, mert vizesen gyengül és szakad.

2022. ápr. 30. 07:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Jahh, így nehezebb.

Nos, akkor a viszkóz elvétve. :)

2022. ápr. 30. 08:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos... Én is az otthoni méterárúhoz vagyok szokva, ahol ott vannak feltekerve az anyagok azt úgy próbálom őket, ahogy akarom. És még segítenek is az eladók.. Itt sajnos mivel cégekre koncentrálnak, tehát az eladó se segít, csak max rábök a stócra, hogy "ott vannak a pamutok"...
2022. ápr. 30. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!