Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mikor jön már a rövidgatyás idő?

Mikor jön már a rövidgatyás idő?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 24. 11:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Attól függ, hány fokban szoktál rövidgatyát húzni.
2022. ápr. 24. 11:56
 2/17 A kérdező kommentje:
25+ fokban. Meg amikor reggel se pár fok van.
2022. ápr. 24. 11:57
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként én egy időben eléggé beleástam magam az időjárás-éghajlat témákba ilyen szempontból is. Az elmúlt 20 évben átlagosan május első hetére esett az első nyári meleget hozó nap, de ez még kicsit "fellángolásszerű". Nyárias időszak (amikor már jó pár napig meleg van, az emberek átállnak fejben, előtérbe kerülnek a meleg nyári időre jellemző tevékenységek, öltözékek, stb.) első ízben átlagosan május vége felé szokott beköszönteni, de volt már rá példa, hogy április végén, és arra is, hogy csak június végén.
2022. ápr. 24. 11:58
 4/17 anonim ***** válasza:
91%

"25+ fokban. Meg amikor reggel se pár fok van."

Na, akkor a #3-as válaszom.

A hosszabb távú előrejelzések szerint idén a május eleje valószínűleg még hűvös (vagy mérsékelten enyhe, maximum 20-23 fok) lesz, utána meg ki tudja.

2022. ápr. 24. 11:59
 5/17 A kérdező kommentje:
Mostanában mintha kicsit el lenne tolódva a dolog. Emlékszem gyerekkoromban májusi osztálykirándulások alkalmával nem egyszer strandoltunk már, mert nyári meleg volt. Most meg pár hete még hó esett. Az utóbbi években májusban is hűvös volt. Ellenben még októberben is simán vannak 28-30 fokok, mégha reggel már kicsit hűvösebbek is vannak.
2022. ápr. 24. 12:08
 6/17 A kérdező kommentje:
Emlékszem ősszel mindig nagyon furcsa először hosszú gatyát húzni. Most meg már nagyon ledobnám. :)
2022. ápr. 24. 12:09
 7/17 anonim ***** válasza:
0%
Én meg oldottam, úgy is itthon vagyok vettem fel egy harisnyát és kész..
2022. ápr. 24. 12:57
 8/17 anonim ***** válasza:

"Mostanában mintha kicsit el lenne tolódva a dolog. Emlékszem gyerekkoromban májusi osztálykirándulások alkalmával nem egyszer strandoltunk már, mert nyári meleg volt."

Helytálló a megfigyelés, az elmúlt három évben a mérések szerint is kifejezetten hűvös volt a május, de előtte sem volt túl sok meleg május, inkább a 2000-es évtizedben fordultak elő jobban. (kivéve 2018, akkor április végétől kezdve szinte folyamatosan nyári idő volt).

Egyébként nem kell neki nagy jelentőséget tulajdonítani, vagy egy kisebb klímaingadozásról van szó, vagy egyszerűen "így jött ki" (az időjárásban mindig van egy nagy adag véletlenszerűség).

2022. ápr. 24. 14:57
 9/17 anonim ***** válasza:
Hát nekem már több, mint egy hónapja az van, mondjuk én nem vagyok fagyos.
2022. ápr. 24. 17:18
 10/17 A kérdező kommentje:
Én sem vagyok kimondottan fázós, de valamelyik reggel nálunk még deres volt a fű. Sokszor járok biciklivel. Reggelente a menetszélben lefagynék. :)
2022. ápr. 24. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!