Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Valaki már ki próbálta a...

Valaki már ki próbálta a kapszula gardróbot? Mi az előnye és hátránya? Hasznos?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon gondolkodom azon, hogy egy minimalista ruhatárat készítsek magamnak, mert így csak halmozom a ruhákat, nem látom át annyi van. Úgy gondoltam, hogy készítek egy kapszula gardróbot. Ti évszakonként ki alakitotok egyet vagy egyszer megcsináljátok és csak néha cseréltek le egy két ruhadarabot?

2022. ápr. 21. 08:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sosem volt "igazi" kapszula gardróbom, vagy legalábbis nem úgy használtam ahogy mások. Sosem az volt a cél, hogy változatos legyen a külsőm. Hatalmas híve vagyok a kombinációk kialakításának, és aztán ismétlésének.

De a kérdésre válaszolva, volt olyan szakasz az életemben, amikor kevés számú, egymáshoz passzoló ruhát hordtam folyamatosan.

A hátránya az, hogy nem alkalmazható sokféle életre. A kialakított gardróbomban egyetemre jártam, és kimondottan csinosan öltöztem. Azóta kismillió változás volt az életemben, és a régi ruháim állnak a szekrényben érintetlenül.

2022. ápr. 21. 09:37
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Céltudatosan sose próbáltam, inkább úgy mondanám hogy nekem mindig is ez volt az alapvető és csak pár éve tudtam meg, hogy külön szó van erre.

Eszemben sincs évszakonként alakítgatni, max házon belül, értsd az előszoba és a gardróbszekrény között vándorolnak a dolgok évszakonként, télen semmi szükségem a szandálra, nyáron semmi szükségem a télikabátra. Kb akkor veszek új ruhát ha az egyik tönkremegy (vagy csak simán túlhasználódik) és pótolni kell.

Előnye: minden. :D Olcsóbb, egyszerűbb, környezetbarátabb, helytakarékosabb, stb. Nem 100 olcsó ruhára szórod ki a pénzt, hanem kevesebb minőségibbre.

Hátránya: passz, tizen-x év alatt nem tapasztaltam hátrányt. Nyilván nem lehet ANNYIRA változatosan öltözködni mint felhalmozott rengeteg ruhából, de én ezt nem éreztem soha hátránynak mert nincs is bennem erre igény.

2022. ápr. 21. 10:22
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Igazából nagyon egyszerű. Ne vegyél új ruhát, amíg használhatóak a már meglévő ruháid. Amikor már nincs egy hétre elég váltás ruhatárad, akkor vegyél azt, amire szükséged van.
2022. ápr. 21. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!