Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Honnan szoktál ruhákat venni?

Honnan szoktál ruhákat venni?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 16. 21:06
 1/5 anonim ***** válasza:
34%
A boltból
2022. ápr. 17. 01:24
 2/5 anonim ***** válasza:
34%
Boltból, netről.
2022. ápr. 17. 06:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én próbálom kerülni a fast fashion-t. (Rosszul vagyok, ha eszembe jut az a rengeteg kiszolgáltatott ember, köztük gyerekek, akiket a divatipar 'foglalkoztat' azaz gyakorlatilag kizsákmányol. Nem ítélem el azt, aki hordja, és melltartót én is csak ott találok magamra, de ahol lehet kerülöm.)

Na szóval az opciók amik számomra elérhetőek:

-A városunkban van egy adománybolt. Elég régi, nem divatos ruhákat árulnak ott, de a helyzet az, hogy nekem tetszik pl a 80'as évek divatja, úgyhogy szuper dolgokat tudok ott venni.

-A városban van egy nagy használtruha üzlet, ahol a kínálat nem divatos, de nem is olyan régi mint az adományboltban. Itt néha veszek olyan ruhát, amin van egy kis hiba (pl elengedett a varrás) és megjavítom otthon. Néha csak az anyagáért veszek itt ruhákat. (Nem kilóra árulnak hanem darabra, így jó anyagú, nagy méretű ruhákat meg tudok venni, szetvágni, és az anyagot felhasználni másra.)

- A városban van egy butik, ha farmernadrágot akarok venni, oda megyek. (Nadrágok téren nagyon kényes vagyok, kb az összes kényelmetlen.)

+ A hobbim az, hogy ruhákat varrok magamnak, de azzal állati lassan haladok. Ezzel együtt ha valami elkészül, az általában olyan kényelmes, szép és praktikus, hogy állandóan azt hordom utána.

2022. ápr. 17. 09:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én sem támogatom a fast fashiont, csak fehérneműt veszek újat, vagy ha valamilyen nagyon alap ruhadarabot nem találok máshol, esetleg cipőt, de a többi ruhám szinte mind használtan került hozzám.

Régebben second hand boltokba jártam, ott többféle stílust kipróbálhattam, nem csak az aktuális szezon divatját. Illetve kaptam egy távoli ismerőstől csomó drága alig használt ruhát, de azok elég extra darabok, és kényes anyag miatt nehezen tisztíthatóak, úgyhogy csak alkalmanként hordom őket.

Manapság nagy divatja lett a ruhacseréknek, úgyhogy oda szoktam járni, nagyon jó cuccokat találni ott. Meg van 1-2 barátnőm, akivel egymásnak adjuk néha, amit mi már nem hordunk. Persze a jó minőségű ruhák maradnak csak sokáig a "körforgásban".

Varrni inkább csak javítani, esetleg kicsit bevenni szoktam, sajnos nincs annyi időm, tudásom, türelmem. De nagyon jól hangzik, 3-as, kíváncsi vagyok, miket készítesz :)

2022. ápr. 17. 10:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Asos.com

Footshop

Módfelett ritkán Zara

2022. ápr. 17. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!