Szerintetek is olyan ‘rengeteg sok’ volt ennyi egy szemüvegért/keretért? Hogy válaszolnátok erre?
Szevasztok,
Kezdésnek háttérsztori:
A napokban készűlt el az új szemüvegem mivel már romlott annyit a szemem sajnos,hogy másik kelljen (távollátó minuszos vagyok) egy Teljesen másik design-ja van mint amit ezelőtt viseltem, tehát látszik hogy új,ebből adódóan szinte mindenki hozzáfűz/szól hozzá valamit és nem mindennapi formája is van. (családtagok,munkatársak haverok stb..) és előbb utóbb mindenki felteszi a kérdést hogy ‘na és mennyi volt’ és itt keződik a probléma,és amiért kiírtam a kérdést is.
Namármost a Keret maga 405ezer Ft-volt. (Teljesen Titán+18karátos arany második híd + berakások, Aviator stílus) és 338ezer a lencsék. (Zeiss, Anti-Reflexáns,Fényre sötétedő,Uv szűrő stb. És különböző erősségű minusz a bal és jobb szemre ami ugye sokat dob az áron, a lehető legvékonyabb lencsemérettel)
Keretet ugyebár az ember jóesetben több évre vesz, a lencse meg ugye a legfontosabb eleme a szemüvegnek. Az előzö keretem két lencsecserét volt használva azaz kb 4 évet.
Tehát a válasz az ominózus kérdésre, 700k körül volt. És ezt semmi dicsekvés nélkül stb. Nem is mondtam senkinek soha hogy új stb. De most erre mégis mit mondjak? Hogy ingyen volt? És akkor jönnek az ‘én az életben ennyit nem adnék egy szemüvegre’ ,mit tud repűl’ és efféle beszólások,( amikor sz illető napi 2x pakk cigit elszív.. stb. )De akkor minek kérdezik?
Burkólt rosszindulat? Vagy mégis hogy reagáljam ezt le, vagy mit kéne modnanom? A sok volt az ilyen nagyképűnek hat nekem.
Eddig egy jó haverom kérdezte meg mert nagyon bejött neki a forma hogy ő is ilyet szeretne,de aztán azt mondta hogy ennyit ő sem adna érte,de kéne neki mert tetszik :) talán ő reagálta eddig le a legjobban.
Tehát szerintetek sok volt ez az összeg érte? És mit kéne válaszoljak ezekre a kérdésekre hogy se nagyképűnek se beképzeltnek ne tűnjek ?:)
Mindekinek köszi aki válaszól, igen hosszú lett.
Igen, szerintem sok volt érte ennyi. (Az enyém pár hónapja volt 40ezer..)
DE. Mi az, hogy előbb-utóbb mindenki megkérdezi, hogy mennyibe került?? Micsoda szokások vannak ott? Nem tudom, milyen közösségekbe jársz, de ez roppant bunkó kérdés. Senkinek semmi köze hozzá, ennélfogva nem vagy köteles válaszolni rá. (Kivéve, ha dicsekedni akarsz, de akkor meg úgyis mindegy.)
A keret iszonyú sok, én is elhűltem rajta. A lencse meg a szokásos.
De figyelj, ha neked erre van pénzed, és nem hiányzik máshonnan, és kirabolni se fognak holnap a szemüvegedért, akkor hajrá. Te életed, te pénzed, te döntésed.
Én 40 ezerért vettem. Mármint a keret, meg a lencse együtt volt ennyi. Esztétikus, anyukámnak is ilyen van, és 5 éve semmi baja, szóval minőségben helytálló, és jól látok vele. A COVID után lett rosszabb a látásom, szóval eleve nem is akartam nagyon drágát, mert valószínűsíthetően még változni fog a látásom (egyébként javult is azóta, szóval hamarosan új lencse kell), azt meg nem tehettem meg, hogy hetekig-hónapokig nem látok jól, már csak a munkavégzés miatt sem.
Nézd, én úgy vagyok vele, hogy mindenki azt csinál a pénzével, amit akar. Ha számodra lényeges volt, hogy titánból készüljön, és legyen arany benne, az a te egyéni dolgod. Más meg félmillióért vesz telefont, másfél milláért notebookot, tudja fene, mennyiért BMW-t, holott egy Suzukival is ugyanoda eljutna... mindenkinek megvan az a terület, ahol hajlandó egy kicsit töbet költeni.
Mások meg azért csodálkoznak, mert nem ezt szokták meg. Ha pedig valaki az átlagosnak a tízszeresét költi valamire, az szokatlan.
Nekem csak az a furcsa, hogy miért kérdez rá - elmondásod szerint - kb. mindenki az árára? (Bár gondolom, látszik rajta, hogy nem egy átlagos szemüveg.)
Köszönet mégegyszer mindenkinek aki válaszólt :)
Lencséből soha nem ‘spóróltam’ úgymond, mivel elég magas minuszom van 2,75 és 3,5 + asztigmatizmus ami mind dob a lencse vastagságán mindig a legvékonyabb melett döntöttem és bejönnek a plusz funkciók is pl. A sötétedés, stb, régen szerettem a napszemüvegeket és ez majdnem olyan sötét mint azok voltak :)
Mint ahogy #5 is írta ‘látszik’ rajta hogy valami ‘nem mindennapi és más’ már a formájából, design-járól és a csillogásáról.
Nekem ezért is tetszett, hogy nem az a ‘mindennapi muszályból van szemüvegem és hordanom kell’ érzést adja, szerelem volt első látásra.
Igazából csak aztán mondta az eladó amikor a kezembd vettem, hogy ez egy igen ‘speckóbb’ darab mivelhogy titán és arany.
Amúgy,
Ez nekem is furcsa hogy miért ‘matatnak’ mások az emberek zsebében, sose bírtam ezt a szokást. De válaszólni se igen tudok más mint ‘xy volt’ vagy sok vagy valami. De a legtöbb más válasz pofátlannak vagy ‘kivagyokén’ ként hat, mint pl a ‘semmi közöd hozzá’ nem tudom, egyszerűen nem tudom megfelelően kezelni :)
Egyrészt szerintem is röhejesen drága volt.
Márészt senkinek semmi köze hozzá. Én azt mondanám, hogy elfelejtettem mennyibe került.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!