Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Szerintetek miért vesznek az...

Szerintetek miért vesznek az emberek fehér-arany és Platina ékszereket?

Figyelt kérdés

Szerintetek kik és miért vesznek fehérarany és vagy Platina ékszereket? (kb. 30x-os áron),ha vehetnének ezüstöt is ami 99%-ban ugyan úgy néz ki.

Mielőtt még mindenki nekem esne,hogy ugyebár mindenki azt vesz amit akar,ami tetszik,amennyi pénze van stb. Teljesen megértem és tiszteletben tartom ezen döntéseiket, csak egyszerűen nem értem, ha már ‘ilyen drága’ akkor miért nem a rendes Sárga-aranyat választják? (Jó, ugye nem másnak öltözünk, de akkor is )

Nem szeretnék senkit sem megsérteni vagy valami, puszta tudatlanságból kérdem. Létezik vmi mittom én ‘ezüst allergia’? Amit az arany nem vált ki?

(És láttam már kézben többször is fehérarany,Platina és ugyebár ezüst ékszereket is,mielőtt valaki ezzel jönne)

:)

2022. márc. 7. 23:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A fehér arany nem feketedik, és drágább. (Amikor én kaptam fehéraranyat, a nagymamám direkt drága dolgot szeretett volna nekem venni, ballagási ajándékba. Nem lehetett róla lebeszélni.)
2022. márc. 9. 09:17
 12/14 anonim ***** válasza:
41%
A fehér arany csak azért olyan színű, mert ródiumozzák. Lehet kapni töredékáron rósiumozott ezüstöt ami aztán 100%-ban olyan mint a fehérarany. Nem feketedik, ellenálló stb. A kérdező álláspontján vagyok, feleslegesnek tartom a fehéraranyra pénzt költeni. Inkább sárga vagy rózsaarany. Tetszik a fehérarany is, de ezért ródiumozott ezüstöt veszek. Legjobb barátnőm eljegyzési gyűrűje fehérarany, összehasonlítottuk az én sima mezei ezüstgyűrűmmel és SEMMI különbség nem volt. Miért lett volna, ha ugyan azzal a fémmel vonják be, hogy csillogjon?
2022. ápr. 8. 06:25
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
12, A ródiumozás kopik a napi hordásban. Plusz a lényegen nem változtat, a ródiumozott ezüst ezüst marad, puha, deformálódik. Sosem lesz ugyanolyan mint a fehérarany. Majd 10 év múlva nézzétek meg a jeggyűrűket.
2022. ápr. 8. 06:55
 14/14 anonim ***** válasza:
57%
A fehéraranyon is kopik a ródiumozás…. Van több mint 10 (pontosabban 12) éves ezüst ródiummentes ezüst gyűrűm, részletes véséssel és kidolgozással és olyan mint újkorában, semmi baja. Anyukám aranygyűrűjét pedig néha vinni kell visszaformázni, mert deformálódik. De szerintem minden ékszert érdemes karbantartani pár évente. Az ezüst is nemesfém, nincs akkora különbség csak a színében és az árában.
2022. ápr. 8. 07:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!