Szerintetek miért vesznek az emberek fehér-arany és Platina ékszereket?
Szerintetek kik és miért vesznek fehérarany és vagy Platina ékszereket? (kb. 30x-os áron),ha vehetnének ezüstöt is ami 99%-ban ugyan úgy néz ki.
Mielőtt még mindenki nekem esne,hogy ugyebár mindenki azt vesz amit akar,ami tetszik,amennyi pénze van stb. Teljesen megértem és tiszteletben tartom ezen döntéseiket, csak egyszerűen nem értem, ha már ‘ilyen drága’ akkor miért nem a rendes Sárga-aranyat választják? (Jó, ugye nem másnak öltözünk, de akkor is )
Nem szeretnék senkit sem megsérteni vagy valami, puszta tudatlanságból kérdem. Létezik vmi mittom én ‘ezüst allergia’? Amit az arany nem vált ki?
(És láttam már kézben többször is fehérarany,Platina és ugyebár ezüst ékszereket is,mielőtt valaki ezzel jönne)
:)
Én pl nem szeretem a sárga aranyat, nem illik a stílusomhoz, nem is tetszik magamon.
Az ezüstöt szeretem, de nem időtálló, feketedik, deformálódik. A fehérarany ékszereimet soha semmihez nem szoktam levenni, és semmi baja nincs. Az ezüst megcsúnyul a mindennapos hordásban. Vannak rá házipraktikák, persze, a fogkrémtől a tisztítófolyadékig, de akkor is megrágja az idő.
Én ezüstlánc tartós viselésénél nem tapasztaltam semmilyen feketedéset/extrémebb kopást.(biztos van több 925 ötvözet) Feketedést csak hosszantartott nem viselés esetén max,de mosás után mint az új.
Esetleg talán jobban karcolódik ezt aláírom, de szerintem minden dolog amit viselnek, használódik és ez vele jár :)
Én is szeretem az aranyat és ugyebár nem hasonlítható a minősége és tapintása az ezüsthöz, de ha arany, legyen a természetes színe (szerintem) legalábbis nekem tetszik az a tipikus ‘aranysárga’ árnyalata. Van is több láncom,gyűrűm stb. De mind ilyen.
Ezzel ellentétben nekem a fehér-arany ilyen mű vagy hogyismondjam természetellenesnek hat,mivel ugyebár nem ez a természetes színe.
A Platina ebből a szempontból már más,ez legalább ‘önmagát’ adja :)
A neten még azt találtam erről a témáról ,hogy az ezüst a legjobban fénylő/fénytvisszaverő ilyen fém,95%-al (2. Az alumínium,90%)
Tehát ilyen téren, az ezüst kéne hogy legyen a ‘standard’ fénylő szürke ékszer(?)
Minden esetre érdekes téma,így belegondolva :)
Az ezüstöt is ugyanúgy ródiumozzák a szebb csillogás és a tartósság miatt, szóval ugyanannyira "természetellenes", mint a fehérarany (semennyire).
Egyébként nemcsak a karcolódás a gond az ezüsttel. Nekem pl van ezüstgyűrűm, amit imádok, de a kerek formája már teljesen elnyomódott egy torz oválisba - pusztán attól, hogy pl szatyrot cipelek kézben, meg ilyesmik. Sokkal sérülékenyebb, mint az arany.
Az ezüst feketedik és sérülékeny. A sárga arany nem mindenkinek tetszik.
Nekem a titánium vált be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!