Mániám a vásárlás. Hogyan változtassak ezen?
-töröld le az ilyen appokat,
-tiltsd le ezeket a webcímeket,
-töröld a regisztrációd,
-tegyél bele a kosaradba sok ruhát és várj egy hétig. Utána szedj ki mindent, amiről azt érzed nem kell. Ami meg bent marad tedd bele a kívánság listába.
-kezd el azon gondolkozni, hogy mit kompenzálsz a vásárlással. Szeretet hiányt? Figyelmet?
Először fogadd meg az előttem álló tippeket, de ha úgy nem megy:
- beszélgess, kérj tanácsot hasonló helyzetben lévő emberektől
- mondd meg barátoknak, családnak, hogy X ideig nem veszel semmit, ettől lesz egyfajta kényszer, hogy betartsd.
- fokozatosan próbálj leszokni, úgy talán könnyebb
Minek akarsz ebből kigyógyulni? Ez egy jó betegség :D senkinek nem ártasz vele és boldoggá tesz. Én soha nem akarok ebből kigyógyulni.
Mostanában mondjuk kicsit kevesebbet vásárolok, egyszerűen nem érek rá folyton böngészni a ruhaboltokat.A szabadidődben inkább valami mást csinálj és ne adj magadnak lehetőséget, hogy beleszeres valamibe.
#5:
Mert a betegségtudat egy egészséges dolog.
Aki irta hogy online pakolja tele a bevasarlokocsit aztan hagyja egy hetig es utana nezze meg, mi kell belole nem rossz otlet.
Nem vagyok vasarlas manies de en igy szoktam. Ami megtetszik rakom is bele a kosarba. Aztan par nap mulva ha visszanezek ra, van hogy kipakolok belole dolgokat ami nem kell.
A vásárlás azért könnyű hobbi, mert azonnali boldogság forrást ad.
Gondolj bele, neked kb semmit nem kell csinálni, csak megveszed éz örülsz neki. Kb mint a karácsony, mindig van új ajándék, meglepetés amiért jó hazajönni.
Vagy a párosítgatás új szettek kigondolása az, ami bordogít?
Gondolom mindezt valami olcsó oldalon, pl Shein, Wish stb teszed, mert ezeken reálisabb,ugye ott a mentség, hogy de olcsóbb legalább.
Aztán persze rájön az ember, hogy egy vágyálmot vett és a realitásban nem úgy áll a ruha, nincs hova felvenni, vagy nem is olyan mint a képen.
Emiatt ajánlanám, hogy a fast fashion helyett nézz inkább a minőség után, és rendszerezd a ruhatárad.
Csinálj kupacot abból ami tényleg hordassz, és azokból, amik inkább csak a vágyálom kategória, vagy nem az igazi...
Ennek tükrében vásárolj.
Esetleg keress magadnak valami játékot, pl Sims, esetleg olyan divattervező oldalakat mint a combyne, és éld ki ott magad.
Ha tényleg boltkóros, inkább magának a vásárlásnak a fókuszát kellene más “hobbiba” áthelyezni, ami előremutató.
Ha tényleg olyan súlyos mondjuk, hogy a hónap feléig elkölti a fizetését ruhákra, attól nem lesz jobb a helyzet, hogy nem H&M-es, hanem Calvin Klein ruhákat halmoz fel… Utóbbi pedig olyan összegekre rúg, hogy hamar adósságba is kerülhetne miatta…
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!