Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Ha valaki egy pl “jól áll ez...

Ha valaki egy pl “jól áll ez a ruha/ jó így a hajad” dícséretre úgy válaszol, hogy tudom, köszönöm, az magabiztos vagy nagyképű? Nektek mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

2022. febr. 15. 19:24
 1/8 anonim válasza:
78%
A magabiztosság és a nagyképűség teljesen más, de nagyon keskeny a vonal közötte. Én nem mondanám azt erre a dícséretre, hogy tudom. Szerintem kicsit nagyképűség. Ha valaki megdícsér, köszönöm, vagy esetleg azt mondod, hogy te is. Ennyi.
2022. febr. 15. 19:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hangnemtol függ, lehet, hogy csak vicc, vagy zavarban van, de lehet, hogy tényleg nagy az arca.

Egy sima köszönömöt is lehet nagyon sokféleképpen mondani, szóval ez kérdéses

2022. febr. 15. 19:43
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Én szoktam ezt mondani, de nem nagyképűségből, hanem mert magabiztos vagyok és tényleg úgy gondolom :))
2022. febr. 15. 22:22
 4/8 anonim ***** válasza:
82%
Hazánkban az álszerénység társadalmi elvárás, azaz tisztában lenni az értékeiddel: ciki. Egy dicséretet minimum el kell hárítani, szabadkozni kell, hogy á nem is, meg csak véletlen, és pirulva kell hálát rebegni érte. Nem minden társadalom ilyen álszent önértékelési zavaros, van, ahol nem merül fel se nagyképűség, sem magabiztosság, mert természetes, megszokott a dolog
2022. febr. 15. 23:45
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
Az utolsó előtti vagyok és egyetértek veled
2022. febr. 15. 23:53
 6/8 anonim ***** válasza:
92%

Azért szoktam mondani, hogy tudom, mert direkt nézek ki úgy, ahogy. Ha anyám vagy stylist öltöztetne, megköszönném, de mivel magamat öltöztetem, olyan ruhát veszek fel, ami jól áll, olyanra csinálom meg a hajam, ami előnyös. Tehát tudom, hogy néz ki.

Ha nem akarod, hogy azt mondják, tudják, nem kell megdicsérni őket. Nem szeretem, mikor a dicséretet szívességként kell kezelni, és hálálkodni kell érte, nem lehet egyetérteni vele.

2022. febr. 15. 23:55
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

#6 Jól fogalmaztad meg, ez is összhangban van a (4.) válaszommal, hogy tényleg van, aki azt várja, hogy csinálj úgy, mintha valami nem várt, új információt osztottak volna meg veled. Mintha véletlenül az éjszakai forgolódások következtében ilyen frizurával keltél volna ki az ágyból, és mivel nem néztél reggel tükörbe, hát most meglepetésként ér a hír, hogy jó a hajad. :D Én is találkoztam már olyannal, aki közölte, hogy okos vagyok, én meg nem hárítottam el, erre nagyképűnek vélt. Pedig azt sem mondtam rá, hogy egyetértek vele, nem kezdtem el taglalni, milyen ügyesen szigorlatoztam matematikából… csak egyszerűen megköszöntem. Már ez kicsapta az álszent elvárások biztosítékát. :) De amikor megdicsérnek rajtam egy ruhát, akkor mondom, hogy én is szeretem ezt a darabot vagy szeretem, ahogy áll rajtam. És szeretek én is megdicsérni másokat, ha valami tetszik rajtuk, bennük és azért dicsérem meg őket, hogy tudják magukról, hogy jók valamiben, mert szerintem ez fontos. Úgyhogy számomra sokkal jobb, ha kiderül, hogy tényleg tudják, mint ha belemennek ebbe az értetlenkedős-szerénykedős játszmába, mert akkor nem tudom, hogy csak tolják a színjátékot vagy menthetetlenül rossz az önértékelésük.

Az nagyon nem jó senkinek, ha egy társadalom nincs tisztában az értékeivel - egyének szintjén sem, viszont tele van komplexusokkal.

2022. febr. 16. 09:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!! #6 igazából nem azért tettem fel a kérdést, mert zavar ha valaki ezt mondja (én is szoktam néha), csak úgy általánosságban. Kíváncsi voltam az emberek hogyan vélekednek erről<3
2022. febr. 16. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!