10-es skálán mennyire szereted a sulis matrózblúzodat?
Nekem a matrózblúzról az elcsépelt átkosbeli klisé jut eszembe. Félelmetes, hogy vannak olyan iskolák, akik még mindig tartják ezt a “hagyományt”, és nem változtatják meg valami kreatívabbra.
Nekünk volt iskolai egyenruhánk, amit igaz, csak ünnepekkor hordtunk, de azt szerettem, mert viszonylag egyedi volt, fiatalos, nem olyan unalmas, mint a legtöbb magyar iskolának.
Viszont szerintem azok a ruhák a legjobbak, amiben az amerikai, illetve a japán diákok járnak iskolába.
Vicces, hogy most, felnőtt egyetemistaként szoktam rá a kockás miniszoknyákra és ruhákra, ingekre, tweed zakókra, blézerekre, holott gimiben szinte egyáltalán nem hordtam ilyen dolgokat, mert a napi rohanásban nem tartottam őket praktikusnak.
"Viszont szerintem azok a ruhák a legjobbak, amiben az amerikai"
szerintem a britekre gondolsz. Amerikaban nem altalanos az iskolai egyenruha, ellenben Angliaval, ahol igen
#5: Sok amerikai gimiben is vagy dress code, illetve egyenruha.
Pl. mint a Spinédzserek és hasonló filmekben.
Amerikában privát iskolákban van egyenruha.
Japánban pedig vagy az a blézeres blúzos, szoknyás egyenruha van, amiről a 4-es válaszoló ír, vagy ott matrózblúz minden napra.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!