Mit jelent a nadrágok méretezésében a szám, mi alapján állapítják meg?
Valaki segítsen eligazodni... Van 28-as és 42-es méretű nadrágom is. Mindkettőt Magyarországon vettem, mindkettő "EUR" méret, mindkettő farmernadrág, mindkettő jelenleg jó rám.
Azt már megszoktam, hogy cipőnél 1-2 méretszámos hiba előfordul (tehát alapvetően 36-os cipőt hordok, de van 35-ös és 37-es méretű cipőm is), itt viszont több mint 10 az eltérés, ami nekem furcsa.
Így elég nehézkes vásárolni.
Miért vannak ekkora méretkülönbségek?
Mit jelent egyáltalán a méret akkor?
Hogy tudom megállapítani, hogy új nadrágnál mekkora méretre lesz szükségem?
+1: az alsónemű méretszámozása mennyiben tér el?
A farmerméret a 28-29-30 stb. az collban / inch-ben van! Tehát kb. 2,5-del meg kell szorozni, hogy megkapd cm-ben a derékméretedet.
Az EU-s méret pedig a 36-38-40-42-stb.
Inkább a divatcégek használják farmernál is az EU-s méretezést, a hagyományos jeans cégek az inch-eset alkalmazzák.
De mindkettőben az van, hogy pl. EUR 28. A másikban meg EUR 42. Erre gondolok.
Azt értem, hogy ezek valahány inchet/centit jelentenek, meg hogy van többféle méretezés (van amelyikben benne is van, hogy az pl. USA 6-nak felel meg, meg kínai valahányasnak), de épp azt nem értem, hogy ekkora eltérés hogy lehetséges két nadrág azonos "mértékegységű"(?) száma között.
Sajnos gyártótól is függ...
Mindig meg kell nézni az adott webshop oldalán, hogy az a méret hány cm-es derékra/csípőre/mellbőségre jó. VAn azért egyezőség, de sokszor különbség is a méretezésben a nagy márkák között is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!