Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az osztályfőnök ma közölte...

Az osztályfőnök ma közölte hogy a szalagavatón menyasszonyi (!) ruhában kell majd táncolnunk. Ezen nagyon kiakadtam de nem csak én. (a pasik bezzeg helyeseltek hogy milyen jó ötlet) Ez máshol is így van? Vagy csak nálunk őrültek meg?

Figyelt kérdés

2022. jan. 12. 12:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%
Nekünk engedték 4 éve, hogy színes ruhában táncoljunk. Ugye sokan ragaszkodtak ahhoz, hogy a fehér ruha csak az esküvőjükön lehet. Köztük nekem sem tetszett, így mindenki színesben volt, talán egy lány kivételével nem. Semmi probléma nem volt belőle és az igazgató is megértette.
2022. jan. 12. 14:14
 12/20 A kérdező kommentje:
11: Bárcsak nálunk is így lenne...
2022. jan. 12. 16:05
 13/20 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk anno a tánctanár elmondta, hogy a szalagavatóra szánt keringő ruha és a menyasszonyi ruha ROHADTUL NEM ugyanaz!

A táncos ruha könnyebb szerkezetű, ha van benne merevítés, az is könnyű, pont azért, hogy a tánc is egyszerűbb legyen benne.

Azt is elmondta, hogy esküvői ruhaszalonok ezekben az idényekben menyasszonyi ruhákat akcióznak le “szalagavató ruhaként”, és véletlenül se dőljön be nekik senki, mert ezekben sokkal nehezebb mozogni.

2022. jan. 12. 17:56
 14/20 A kérdező kommentje:
14: Én is így gondoltam hogy nem ugyanaz a kettő.
2022. jan. 12. 18:09
 15/20 A kérdező kommentje:
De akkor miért menyasszonyiban kell lennünk majd? :(
2022. jan. 12. 18:10
 16/20 anonim ***** válasza:
77%

Mi is menyasszonyi ruhában keringőztünk, és nem rémlik, hogy bárkinek gondja lett volna ezzel.

Bár nem rontja a férjhez menési esélyeidet, ha a szalagavatódon menyasszonyi ruhában vagy (hagyományosan ezek fényesebb, nehezebb anyagból vannak, sokszor csipkével tűzdelve - tekints rá kosztümként), ha az nem felel meg számodra, vegyél olyat, ami sima maxi ruha. De mivel nagyjából bármilyen fehér ruhára rá lehet fogni, hogy menyasszonyi ruha, így nehéz lesz olyat találni, amit nem ajánlanak esküvőhöz a ruha leírásában.

[link]

[link]

Ez térdig érő, úgyhogy ha előírás, hogy hosszú legyen, akkor nem jó: [link]

2022. jan. 12. 21:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
"Köznyelvben" ugyanazt jelenti a kettő. Amikor azt mondja az osztályfőnök, hogy menyasszonyi ruhában kell lenni, akkor valószínűleg a klasszikus fehér, habos-babos ruhára gondol, amiben ilyenkor szokás táncolni. Szimplán a szalagavató esetén szinte senki sem mondja azt, hogy táncos ruhában kell táncolni, mert táncos ruha millió féle van. Amikor meg azt mondják, hogy keringős ruha, akkor eleve szinte mindenki a klasszik menyasszonyi ruhára gondol, mert olyat szokás felvenni a szalagavatóra is. Ennyi.
2022. jan. 13. 20:32
 18/20 anonim ***** válasza:
57%
17-re reagálva, a 16-os az eredeti válaszom… Nem feltétlenül kell habos-babos ruha, ha esetleg ez a kérdező aggálya. Az enyém sem volt az, egyszerű vonalvezetés, mindenféle tüll, meg rétegzés nélkül, és az abroncs sem volt óriási.
2022. jan. 14. 01:19
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
#18, ha elolvasod, nem írtam sehol, hogy habos-babos ruha KELL, hanem azt írtam, hogy "valószínűleg a klasszikus fehér, habos-babos ruhára gondol, amiben ilyenkor szokás táncolni". Azt írtam, hogy mi a szokás szalagavatón, nem azt, hogy mit "kell".
2022. jan. 14. 10:46
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Látom, engem sikerült teljesen félreértened. A kérdezőnek szerettem volna kifejteni, hogy attól még, hogy hagyományosan habos-babos az esküvői ruha, attól még nem biztos, hogy neki is muszáj olyanban lennie (hacsak nem kikötés, hogy márpedig habos-babos legyen). Ezért is írtam, hogy arra reagálok, amit írtál, nem pedig ellened. Köszönöm annak az egy szavazónak, aki valószínűleg értette a segítő szándékom.
2022. jan. 14. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!