Melegítő, papucs, nylon kabát az utcára? Lent kifejtem.
Szóval az van, hogy rendkívül tud zavarni néhány dolog.
Az egyik az, hogy valami mű. Műbőr, műszőr, műakármi. Gyatrának és kellemetlennek gondolom. Nem pénz kérdése, hogy valódi, minőségi és tartós darabokat vásárolunk-e.
A másik pedig az, hogy valaki kimegy macinaciban az utcára. Meg egyéb olyan öltözékekben, amiket max otthoni körülmények között tudok elképzelni.
Az első tézist meg tudtam indokolni, de a másodikat annyira nem tudom. Egyszerűen így érzem. Én szeretek felvenni egy inget meg egy zakót, ha megyek valahova.
De nem várom el a full eleganciát (én sem vagyok az), egy farmer pólóval is teljesen jó tud lenni.
Viszont úgy érzem, hogy az igényes öltözködés jól néz ki és megtisztelem magamat is és másokat is egy esztétikai élménnyel. Nem tudom jól megfogalmazni.
A múltkor erről beszélgettem valakivel és próbáltam kifejteni, hogy a macinaci az szabadidőruha, nem utcára való. S erre ő azt mondta, hogy de neki, aki viseli, az a szabadideje. Akkor nem mindegy, hogy mi van rajta?
Egy kicsit itt megütköztem, de el is gondolkodtam, hogy tényleg...nem mindegy mi van rajta?
Bocs a hosszú bevezetőért, MOST JÖN A KÉRDÉS:
Ti mit gondoltok, hogyan illik megjelenni, milyen ruhadarabok az elfogadottak és mit sugall, aki inkább a kényelmet részesíti előnyben? Mit mondanátok az igényes öltözködés kapcsán pro és kontra?
26/F
De ennyi erővel akinek csúnya az arca az vegyen teljes fejét eltakaró maszkot? Aki kövér, az ne is menjen utcára, nehogy elrontsa az esztétikai élményed? Nekem amúgy pont az öltöny nem tetszik a férfiakon, férjemnek régebben abban kellett dolgoznia, de sokkal jobban tetszett farmer-pólóban. Úgyhogy engem ezzel biztos nem tisztelsz meg, de másokat sem hiszem, hogy érdekel, hogy mi van rajtad. A legtöbb ember éli a saját életét, nem a másikat lesi az utcán. Én háboroghatok, hogy az öltöny rontja az én esztétikai élményemet?
Ritkán hordok utcára macinacit, de ha pl csak a boltba megyek le, akkor simán. Nem fogok ezért farmert húzni.
Ha te nem látod át, hogy hol válik el az egyéni ízlés (laza kontra elegáns öltözék) és az egyértelmű kosz (sáros konyha wtf mitől lesz egy konyha sáros) akkor a baj nem másokban keresendő. A legtöbb ember azért érzi a különbséget. Sokkal okosabb, ha kicsit a gondolodásodra is igényes vagy, és nyitottan állsz a világhoz, mert ha beszorítod magad a saját rögeszméid közé, csak önmagadnak ártasz. A macinacis vígan éli az életét, te meg háborogsz rajta, hogy ez rád nézve sértő. Nem egészséges, de te tudod.
Kedves passzív(vagy annyira nem passzív) agresszív utolsó. :)
Épp azt teszem-
Tágítom a gondolkodásmódomat. :)
És ha elolvastad volna (és értelmezés után meg is jegyezted volna), akkor pont, hogy a farmert és a pólót kiemeltem pozitív példaként. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!