Őszintén, nektek van valamilyen replika cuccotok?
A kérdésemet nem feltétlenül azokhoz címzem, akik felvágóságból vettek meg valamilyen replikát, hanem azokhoz, akik azért ruháztak be ilyen dologra, mert tetszik nekik nagyon az adott termék, viszont még ha az anyagi helyzetük engedné, akkor sem költenének irreálisan magas összeget egy designer darabért. Nekem például szerelmem a Gucci - Marmont kollekció, mégsem adnék ki érte ennyi pénzt, mert amit megspórolnék egy táskára azt inkább elutazom.
Hasonló például napszemüvegnél - ott is nagyon tetszik egy-egy fazon, amiért még ki is fizettem volna az adott összeget, viszont a boltban közölték, hogy semmivel nem tud többet fényvédelemben, mint egy fast fashion boltban lévő szemüveg (szinte minden nagy márkát képviselő napszemcsi 400-as UV védelemmel rendelkezik és itt meg is állt a történet...)
Ti hogy álltok ehhez?
Nincs ilyen. Csak fast fashion ruhákat veszek. Viszont kedvelem az elegáns ruhákat, ezért magamnak szoktam varrni. Ezeket híres luxus márkájú ruhák ihlettek, de nem mondaná rá soha senki, hogy hamisítvány, mert van köztük rengeteg eltérés. Csak egy-egy elemet veszek át, ami tetszik. Pl: a Chanelnek volt egy sötétkék fekete szegélyes kosztümje. Ez alapján lett egy teljesen más szabású sötétkék, mintás egyberuhám fekete szegéllyel.
De szerintem nem ilyesmire gondoltál a hamisított ruha alatt.
Szeretnék ilyen ruhákat, de meghagyom dílereknek, feketéknek, rappereknek, attól hogy ők kitudják fizetni az eredetit, én nem fogok utánzatot, hamisítványt felvenni, hátam mögött meg röhögnének, van egy bizonyos határ amit el kell fogadnia az embernek ha melóból él, meg amúgy is ezek a márkák sosem melósoknak készültek, és nem is ők a célközönség.
Ami a legnagyobb bűnöm hogy magyar fizetéshez képest drága ruhákat levadászok az internet segítségével szállítással, kedvező áron.
Egyszer vettem yodeyma parfümöt.
Ruha hamisítványt még nem, de nem is fogok.
Yodeyma parfümöt szoktam venni, nagyon hasonló illatúak mint az eredetiek.De az nem igazi replika, mint amit a nyugati pályaudvaron próbálnak rad sózni.
Ruhaban nincs.
Nem tudok róla, hogy lenne hamisítványom. Azért szerintem más, ha valaki konkrétan hamis logós cuccot vesz, meg más, ha véletlen hasonlít egy nagy márkára. Pl múltkor tudtam meg, hogy a fekete magassarkú piros talppal az valami nagy luxus márka védjegye. Hát szerintem ez az ötlet azért nem akkora durranás, hogy más márkának ne juthatott volna eszébe, vagy ne használhatná ezt a színpárosítást. Ugyanígy a napszemüveg fazon, oké, van pl a tipikus Ray Ban pilóta fazon, de azért nyilván más is készít olyat. De nekem múltkor pl a sima fekete-fehér kockás zoknimra megkérdezték, hogy Vans márkajú-e, mert ők csinálnak ilyet. Hát nem csak ők.
Viszont ha valaki konkrét hamis logót hord, az gáz szerintem, és senki nem hiszi el, hogy a hármas metrón igazi mondjuk Chanel táskával csaptja valaki.
15 évesen párezer forintért rendeltem a Jófogásról egy Louis Vuitton “kasmír”sálat. (Ami amúgy Kínából jött.) De aztán soha többet.
Hogy miért? Volt egy gimis tanárom, akit emberileg is nagyon kedveltem, de az öltözödése is nagyon tetszett, és mindig egy ilyen sál volt rajta.
Akkor, tiniként fogalmam sem volt arról, hogy ez egy luxusmárka, - mert bár soha nem voltunk “Csóró Jancsik”, a szüleim soha nem flancoltak ilyen “nagymenő” státusszimbólumokkal, nem ért ilyen impulzus az ő oldalukról.
Csak megtetszett, és én is szerettem volna egy ilyen kendőt. Aztán kemény egy alkalommal volt rajtam.
Eleve etikátlannak és gusztustalannak tartom ezt az ipart, de erről akkor még nem tudtam semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!