Sötétkék öltönyhöz milyen színű inget, nyakkendő passzol?
Hmm, én inkább halványabb kék inget és egy barna/fekete/bordó/mustársárga nyakkendőt, attól függően milyet évszak típus vagy.
A piros szerintem tùl harsány emellé.
Igen, ezért kérdeztem, mert nincsenek egy szinten a dolgok.
Iskolai rendezvényre általában az iskola megfogalmaz valami dress code-ot (jellemzően fekete nadrág/szoknya és fehér ing/blúz). Nyilván, ha kék öltönyöd van, nem vetetnek újat, de a fehér ing akkor is elvárt lehet.
Esküvőn általában nincs, de szokás legalább egy öltönyt felvenni. Templomihoz még mindig, polgárihoz egyre kevésbé. Itt bőven kapsz rugalmasságot. Ha az időjárás engedi, felveheted fekete vagy valami nem tolakodó színű garbóval.
Viselheted törtfehér, halvány kék, halvány barna, rózsaszín vagy úgy általában pasztell ingekkel.
Vehetsz hozzá valami kontrasztosabb mellényt vagy egyszerűbb mintás inget:
Viselheted a zakót elütő nedrággal:
A nyakkendőt szintén párosítani érdemes valamihez. A legjobb, ha kontrasztban van az inggel és felveszi valami másnak a színét az öltözetedben.
Az egész attól függ, az esemény, amire felöltözöl, milyen szintű formalitást követel meg. Szerencsédre a kék (és szürke) öltönyök a legrugalmasabbak ilyen szempontból.
És még egy dolog. Figyelj oda, hány gombot gombolsz be! Az alsó gombot nem szokás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!