Milyen színek dobhatnák fel a ruhatárát egy halvány lágy nyárnak?
A tipikus nyári színek (világoskék, baba rózsaszín, szürkék, pasztel árnyalatok) sápítanak, szürkítenek. A tavaszi élénk színek elnyomnak, a sötét téli színek szintén a nagy kontraszt miatt. Az őszi színek (narancsos, mustáros, rezes) legalább 10 évet öregítenek, elütnek. Kivéve a bordó/burgundi, az az egyetlen amit szeretek is és jól áll. Ezenkívül csak a bézs, vajszínű, törtfehér, kávébarna és a krémszínek árnyalatai passzolnak, de már nagyon unom őket.
Középszőke hajam van és szürkészöld szemem, barackos, nagyon világos bőröm.
Görgess lejjebb, ott vannak a színek. Igazából próbálgatni kell a ruhákat, aztán meglátod.
Én nem bánom, hogy a feketén kívül mindössze 5-7 színt tűrök meg magamon. Ezeket a színeket nem tudom megunni, sokkal egyszerűbb így öltözködni.
Azt sem bánom, hogy nem áll minden jól, így legalább nem veszek szükségtelen dolgokat pusztán impulzusvásárlás kedvéért, amik nem is mutatnak kifogástalanul rajtam.
A lényeg, hogy ne hallgass a mindenféle stílusszakértő megmondóemberekre, mert közülük is kb. az össze mást mond, rengetegszer hanyagul, helytelenül skatulyázzák be az embereket különféle típusokba.
Ha üzletekben jársz és tetszik valami, próbáld fel, és az idő múlásával te is látni fogod, hogy milyen színekkel érdemes bővíteni a gardróbodat, mi az, ami tényleg rád helyezi a fókuszt, jól érzed magad benne.
Én még 16-18 évesen meg voltam győződve arról, hogy a visszafogott, tört színpaletta a legjobb választás számomra, de be kellett látnom, hogy ezek olyanok rajtam, mintha meztelen lennék, nem ragyog fel tőlük az arcom, nagyon hülyén állnak. Azóta sötétebb, tisztább színeket viselek, ezekben sokkal inkább önazonos vagyok.
#1 köszi pont ma néztem én is az oldalt, van azért egy-két szín közte ami nem a kedvencem, de ennek a palettának a legtöbbjét alapból is ritkán lehet a boltokban kapni.
#2 nem voltam tanácsadónál, régóta szeretek foglalkozni a színekkel, úgyhogy nem volt kérdéses számomra melyik az én típusom. Kabátot, cipőt, táskát pl az első által linkelt palettáról nem tudnék magamnak választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!