Konkrétan mi számít márkás ruhának?
Olyan sokszor olvasom ezt a szót: "márkás". Mi számít annak? A szó szoros értelmében minden olyan ruha, aminek van márkaneve. De honnantól számít igazán márkásnak?
Mert márka a C&A is, meg a Gucci is. Konkrét márkanevek is érdekelnének. Sőt! A márkáskedvelők állásfoglalása is érdekelne, hogy minimum hány forintot kell rászánni egy-egy cuccra, hogy "márkás ruhájú"-nak érezzük magunkat? Semmi gúnyos szándék nincs bennem, tényleg érdekelne, pl: kabát, pulóver, póló, nadrág, cipő.
Stílus: sportos, hétköznapias, férfi/fiú.
márkásnak nevezik a New Yorkeres, C&A-s, H&M-es, Pull and Bear-es, Bershka-s, Stradivarius-os, ZARA-s, GAS, KENVELO, Nike, Adidas, Converse, DC, stb. ruhákat.:) amiket kevés ember tud megfizetni, és nagyobb márkák, azok Guess, Gucci, Louis Vuitton, Chanel, sorolhatnám..:D
nincs megszabva, hogy minimum hány forintot kell költened.. ha akciósan veszed, attól még ugyanúgy márkás.:)
Egy átlagos 11 éves, jelenleg ötödikes lány vagyok. Nagy egóval. :D Akkó' vágjunk bele. A márkák iránti őrületem még harmadikban kezdődött, a hiúságom növésével együtt. :'D Akkor még megfelelt a C&A, a Vögele és a Takko is, esetleg New Yorker... Negyedikben már kiterjedt "igényem" a rockerboltra, a deszkásboltra, és egyéb finomságokra is. :D Mostmár javában New Yorker, bár ide ritkán járok, mert mindenki NYR - es cuccokat hord, és nem szeretnék túl tömeg lenni. Players Room, Nike - Adidas - Puma kisboltok, satöbbi. Egyáltalán nem vagyok követelőző, nagyrészt én kuporgatom össze a zsebpénzemet, illetve szüli, - névnapi pénzeket cuccokra. Jó, tudom, szüleim pénze.
Márkából mi - mi jó... Kabátból nem kell márkás, jó a C&A - s, meg ilyesmis is, egyáltalán nem kell márkás, esetleg széldzseki, de még az sem. Pulcsi, kadigán jó, van a New Yorkerben, meg az utóbbi boltokban, de nagyon szeretem a márkásabb pulóvereket. Pólók minden féle, mindenhonnan tényleg, csak NYR - ből ne, ott ritka szar. Naciból legjobb a turkis! Komolyan! :D Imádom a turis cuccokat is, kifelejtettem. :) Cipőből mindig márkásat kapok - veszek, általában, a kisebb márkák pár napon belül szétesnek. Alsóneműből is márkásat kapok. Kiegészítől mindenhonnan jönnek. :) Azt hiszem, minden megvan, leírtam. Bocsánat a sok helyesírási és elgépelési hibáért, merül a billentyűzet.
Na, lehet lepontozni, drágáim. :D
A 11 éves "átlagos" kislánynak üzenem, szépen le is lettél pontozva, bár nem én tettem, ugyanis mindent írtál csak azt nem amire a kérdés vonatkozott volna.
Én az utolsóval értek egyet. A Fishbone, Colours of the World, Jessica,Philip Russel, Aboriginal (nem tudom van e még) stb. Ezek a megfizethető márkák, de sokszor nagyon gyenge minőségűek. Régebben jobban elkülönültek ezek a márkák a kínais cuccoktól, ma már nem olyan éles a határ vonal.
Sokan felelőtlenül használják a márka szót, mert szerintem az igazi márka az a Chanel, Gucci, LV, Dolce & Gabanna, Dior, Versace stb. De sajnos ez csak nagyon kevés embernek megfizethető. Bár sokan állítják, hogy márkás cuccokban járnak.
nekünk halandó embereknek a márkák ezek:
H&M,Converse,Vans,DC,Supra,C&A,Fishbone,Nike,Adidas...stb
A gazdag,tehetős embereknek még hozzájönnek ezek:
Louis Vuitton,Armani,D&G[kezd ez is "tömegcucc"lenni az ára ellenére is],Gucci,ezek.bár ha sokáig gyűjtögetünk mi is tudunk ezekből a márkákból vásárolni.
amúgy amit a 11 éves csaj felsorolt az nem annyira rossz,de nem a kérdésre vonatkozik.
Köszi. Én mindenkit felpontoztam. A 11 éves lány beszámolója is tetszett.
Viszont nem furi egy kicsit, hogy állítólag a mai középiskolások cikizik a nem márkás ruhájúakat a kommersz márkájú cuccaik mögül? Mert valahogy én is úgy érzem, hogy nem egy nájkival kell felvágni azelőtt, aki a Deichmannban vesz akciósan cipőt, mert akkor pl egy Armani tulajdonos minek számít?
Szóval ha autós hasonlattal élnénk, nevetséges sztori lenne egy Porsche volánja mögül hallgatni, ahogy az Opelos fikázza a Trabantost. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!