Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Konkrétan mi számít márkás...

Konkrétan mi számít márkás ruhának?

Figyelt kérdés

Olyan sokszor olvasom ezt a szót: "márkás". Mi számít annak? A szó szoros értelmében minden olyan ruha, aminek van márkaneve. De honnantól számít igazán márkásnak?

Mert márka a C&A is, meg a Gucci is. Konkrét márkanevek is érdekelnének. Sőt! A márkáskedvelők állásfoglalása is érdekelne, hogy minimum hány forintot kell rászánni egy-egy cuccra, hogy "márkás ruhájú"-nak érezzük magunkat? Semmi gúnyos szándék nincs bennem, tényleg érdekelne, pl: kabát, pulóver, póló, nadrág, cipő.

Stílus: sportos, hétköznapias, férfi/fiú.

2010. szept. 1. 18:56
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

márkásnak nevezik a New Yorkeres, C&A-s, H&M-es, Pull and Bear-es, Bershka-s, Stradivarius-os, ZARA-s, GAS, KENVELO, Nike, Adidas, Converse, DC, stb. ruhákat.:) amiket kevés ember tud megfizetni, és nagyobb márkák, azok Guess, Gucci, Louis Vuitton, Chanel, sorolhatnám..:D

nincs megszabva, hogy minimum hány forintot kell költened.. ha akciósan veszed, attól még ugyanúgy márkás.:)

2010. szept. 1. 19:07
 2/8 anonim ***** válasza:
16%

Egy átlagos 11 éves, jelenleg ötödikes lány vagyok. Nagy egóval. :D Akkó' vágjunk bele. A márkák iránti őrületem még harmadikban kezdődött, a hiúságom növésével együtt. :'D Akkor még megfelelt a C&A, a Vögele és a Takko is, esetleg New Yorker... Negyedikben már kiterjedt "igényem" a rockerboltra, a deszkásboltra, és egyéb finomságokra is. :D Mostmár javában New Yorker, bár ide ritkán járok, mert mindenki NYR - es cuccokat hord, és nem szeretnék túl tömeg lenni. Players Room, Nike - Adidas - Puma kisboltok, satöbbi. Egyáltalán nem vagyok követelőző, nagyrészt én kuporgatom össze a zsebpénzemet, illetve szüli, - névnapi pénzeket cuccokra. Jó, tudom, szüleim pénze.

Márkából mi - mi jó... Kabátból nem kell márkás, jó a C&A - s, meg ilyesmis is, egyáltalán nem kell márkás, esetleg széldzseki, de még az sem. Pulcsi, kadigán jó, van a New Yorkerben, meg az utóbbi boltokban, de nagyon szeretem a márkásabb pulóvereket. Pólók minden féle, mindenhonnan tényleg, csak NYR - ből ne, ott ritka szar. Naciból legjobb a turkis! Komolyan! :D Imádom a turis cuccokat is, kifelejtettem. :) Cipőből mindig márkásat kapok - veszek, általában, a kisebb márkák pár napon belül szétesnek. Alsóneműből is márkásat kapok. Kiegészítől mindenhonnan jönnek. :) Azt hiszem, minden megvan, leírtam. Bocsánat a sok helyesírási és elgépelési hibáért, merül a billentyűzet.

Na, lehet lepontozni, drágáim. :D

2010. szept. 1. 19:33
 3/8 anonim ***** válasza:
39%
Jajj ezek nem úgy vannak ám. C&A, New Yorket? Ezek nem márkák hanem boltok. C&Aban kapsz valami Jessacia(valamit, pontosan nem tudom a nevé) meg más márka is van. NYben fishbone cucc van nagyon sok. Ezek a megfizethető márkák de nem is minőségiek. Aztán van a puma, nike, adidas ezek kicsit drágábbak de még mindig megfizethető. Ezek már tartósabbak. Gucci, Louis Vuitton, Chanel, nah ezek igazi márkának mondhatók már. Minőségi, ez saját tapasztalat de egy minimálbért kereső embernek szinte megfizethetetlen. Nekem van LV táskám, 70.000ft-ért vettem. Nekem ez a véleményem.
2010. szept. 1. 19:52
 4/8 anonim ***** válasza:
39%

A 11 éves "átlagos" kislánynak üzenem, szépen le is lettél pontozva, bár nem én tettem, ugyanis mindent írtál csak azt nem amire a kérdés vonatkozott volna.

Én az utolsóval értek egyet. A Fishbone, Colours of the World, Jessica,Philip Russel, Aboriginal (nem tudom van e még) stb. Ezek a megfizethető márkák, de sokszor nagyon gyenge minőségűek. Régebben jobban elkülönültek ezek a márkák a kínais cuccoktól, ma már nem olyan éles a határ vonal.

Sokan felelőtlenül használják a márka szót, mert szerintem az igazi márka az a Chanel, Gucci, LV, Dolce & Gabanna, Dior, Versace stb. De sajnos ez csak nagyon kevés embernek megfizethető. Bár sokan állítják, hogy márkás cuccokban járnak.

2010. szept. 1. 20:16
 5/8 anonim ***** válasza:
55%

nekünk halandó embereknek a márkák ezek:

H&M,Converse,Vans,DC,Supra,C&A,Fishbone,Nike,Adidas...stb

A gazdag,tehetős embereknek még hozzájönnek ezek:

Louis Vuitton,Armani,D&G[kezd ez is "tömegcucc"lenni az ára ellenére is],Gucci,ezek.bár ha sokáig gyűjtögetünk mi is tudunk ezekből a márkákból vásárolni.

amúgy amit a 11 éves csaj felsorolt az nem annyira rossz,de nem a kérdésre vonatkozik.

2010. szept. 1. 21:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi. Én mindenkit felpontoztam. A 11 éves lány beszámolója is tetszett.

Viszont nem furi egy kicsit, hogy állítólag a mai középiskolások cikizik a nem márkás ruhájúakat a kommersz márkájú cuccaik mögül? Mert valahogy én is úgy érzem, hogy nem egy nájkival kell felvágni azelőtt, aki a Deichmannban vesz akciósan cipőt, mert akkor pl egy Armani tulajdonos minek számít?

Szóval ha autós hasonlattal élnénk, nevetséges sztori lenne egy Porsche volánja mögül hallgatni, ahogy az Opelos fikázza a Trabantost. :)

2010. szept. 2. 07:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérlek, én elmeséltem, hogy nálam mi márka, ugyanis szeretem a márkákat. Kedves kérdező azt is tudni akarta, hogy nekünk mi számít márkásnak. Igen is a kérdésre válaszoltam. Ha nem, bocsánat, kérdező. :)
2010. szept. 2. 13:47
 8/8 A kérdező kommentje:
Dede, minden rendben volt a válaszoddal.
2010. szept. 2. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!